Piedone face apel la autoritati pentru salvarea spatiului verde din zona parcului Lumea copiilor

Piedone face apel la autoritati pentru salvarea spatiului verde din zona parcului Lumea copiilor

Primarul Cristian Popescu a pierdut procesul deschis de proprietarii terenului din strada Pridvorului 28, Sector 4 – (langa Parcul Lumea Copiilor), care au obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, care il obliga pe edil sa semneze autorizatia de construire a unui ansamblu de locuinte, pe o suprafata de 2 hectare de spatiu verde.

In plus, proprietarii ameninta cu formularea unei plangeri penale pentru abuz in serviciu, in cazul in care nu va fi pusa in aplicare decizia instantei.

Din 2009 si pana in prezent, edilul Sectorului 4 s-a incapatanat sa salveze spatiul verde si cei peste 500 de arbori, situati in zona strazii Pridvorului, in vecinatatea Parcului Lumea Copiilor! Situatia a survenit in urma unei hotarari, adoptate de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, care decidea extinderea perimetrului Parcului Tineretului, peste terenuri aflate in proprietate privata la acea data. Urmarea fireasca a acestei hotarari ar fi fost ca proprietarii terenurilor sa fie despagubiti pentru suprafetele care deveneau parte a parcului. Acest lucru nu s-a intamplat insa, municipalitatea stabilind relocarea acestor terenuri in Parcul Lumea Copiilor, insa tot intr-o zona verde, ce permitea un regim de construire de locuinte tip P+2, conform PUZ-ului aprobat de CGMB in 2005.

Aceasta masura a condus la declansarea unei stari conflictuale, generata de solicitarea proprietarilor terenurilor, prin care doreau eliberarea autorizatiei de construire, conform reglementarilor urbanistice aprobate in zona, in vigoare la data respectiva.

Pentru a proteja spatiul verde, primarul Piedone a cerut sprijinul autoritatilor competente – Primaria Bucuresti, ministerul Mediului, Parlament si Guvern, pentru a salva aceasta zona, in care sunt sute de tei si alti arbori, carora le-au trebuit zeci de ani sa ajunga la maturitate. Au fost organizate multiple intalniri si chiar marsuri de protest, cu pichetarea sediului ministerului Mediului, si, desi la vremea respectiva, autoritatile au promis ca se vor implica in rezolvarea situatiei, niciuna nu a intreprins vreun demers concret in acest sens. Totodata, la solicitarea primarului Sectorului 4 si a locuitorilor zonei Pridvorului, la momentul respectiv a fost initiat un proiect de lege, prin care se propunea exproprierea acestor terenuri, in scop de utilitate publica.
Dupa ce a fost prezentat si aprobat de Senat, proiectul se afla si acum blocat pe masa deputatilor, care din 2009 si pana in prezent nu s-au pronuntat.

Drept urmare, proprietarii au actionat in instanta Primaria Sectorului 4, solicitand eliberarea autorizatiei respective si obtinand o hotarare definitiva si irevocabila, care obliga institutia sa emita acest document. Astfel, pe 26 septembrie 2012, proprietarul terenului l-a notificat pe primarul Sectorului 4, ca in termen de 30 de zile, sa puna in aplicare decizia instantei, in caz contrar, amenintand ca va formula o plangere penala.

”SOS tuturor factorilor responsabili! Ati amputat plamanul verde al orasului, restituind terenuri in parcuri, v-ati aratat apoi cu degetul unii pe altii, ulterior ati promis implicare, v-ati erijat in initiatori de legi care sa reglementeze si sa protejeze spatiul verde! Un demers pur demagogic, pe care, probabil, vi-l veti aminti acum, nu pentru ca ma auziti strigand cu disperare, ci, pentru ca se apropie campania electorala! In tot acest timp, am ramas singurul care a luptat si continua sa lupte, pentru a salva acea zona! In concret, eu am avut si am doar sprijinul cetatenilor, singurii care s-au mobilizat alaturi de mine! Daca pe 20 octombrie a.c. nu va exista o alta rezolvare pentru ca acest teren sa ramana spatiu verde, primarul Sectorului 4 va fi obligat sa se supuna deciziei instantei si sa semneze autorizatia de construire, indiferent de opiniile sale de cetatean! Domnilor care ati promis ca ne acordati ajutorul, va informez ca ma simt de 2 ori nedreptatit, ca locuitor al Sectorului 4, care va fi vaduvit de 2 ha de spatiu verde, si ca primar, fiind obligat sa semnez un act, impotriva convingerilor mele civice! Dar, nimeni nu este mai presus de lege, nu o putem schimba, suntem obligati doar sa o aplicam! Raspunderea ramane a celor care pot sa o schimbe si nu o fac! Considerati prezenta mea si a cetatenilor pe acest front ca pe un vot de constiinta!”, declara primarul Piedone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *