Finantare BERD pentru parcul eolian Crucea

0
365
Upetrom renun?? la inten?ia de a produce piese pentru eoliene ?i revine pe zona de utilaj petrolier
Upetrom renunţă la intenţia de a produce piese pentru eoliene şi revine pe zona de utilaj petrolier
Finantare BERD pentru parcul eolian Crucea

Parcul eolian Crucea din Dobrogea ar putea primi bani de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare. BERD analizeaza acordarea unui imprumut de 46,6 milioane de euro pentru darea in folosinta si functionarea parcului, proiect al Generacion Eolica Dacia.

Conducerea BERD va discuta aprobarea finantarii la jumatatea lunii decembrie, potrivit unui comunicat al institutiei financiare.

Valoarea totala a proiectului, cu o capacitate initiala de 40 de megawati, care urmeaza sa fie finalizat in ultimul trimestru al anului viitor, este de 69,8 milioane de euro. Ulterior, proiectul va ajunge la o capacitate de 100 de megawati.

Proiectul va sustine Romania in cresterea capacitatii de energie regenerabila, pentru respectarea cotelor de energie verde stabilite la nivelul Uniunii Europene.

Potrivit acestor cote, Romania trebuie sa majoreze ponderea energiei regenerabile in totalul productiei de electricitate de la 3% in prezent la 20%, pana in 2020.

Generacion Eolica Dacia este o companie inregistrata in Romania, detinuta integral de Generacion Eolica Internacional, subsidiara a companiei spaniole Grupo Empresarial Enhol, care a infiintat 22 de parcuri eoliene cu o capacitate de peste 532 megawati in Spania, Bulgaria, Polonia, India si Chile, in perioada 1998-2011.

Grupul are in portofoliu parcuri energetice cu o capacitate cumulata de 1.220 de megawati, din care 520 de megawati in tari est-europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.