Pinguinii trebuie sa inoate aproape 500 de kilometri pentru a gasi hrana

0
491

Pinguinii incep sa inoate din ce in ce mai mult pentru a-si gasi hrana, avertizeaza cercetatorii.
pinguini
Pescuitul excesiv si poluarea ii fac pe pinguinii Magellan din sudul Americii sa inoate cu 40 de kilometri mai mult decat pana acum zecea ani pentru a gasi mancare.

„Distanta nu pare atat de mare insa ei mai trebuie sa inoate alti 40 de kilometri inapoi, si ei inoata cei 80 de kilometri extra in timp ce partenerii lor stau pe cuiburi si mor de foame”, a declarat cercetatorul Dee Boersma, de la Universitatea din Washington.

Pinguinii inoata acum pana la 500 de kilometri in cautarea pestelui, o distanta care isi pune amprenta asupra sanatatii lor, scazand din sansele de conservare a speciei.

Drept urmare, pasarile tinere se muta in colonii aflate mai aproape de mancare, pentru a descoperi in curand ca aceste locuri s-au indepartat, din nou, de sursa de hrana.

Pinguinii mai mici, din zonele un pic mai calde, trebuie sa se bata cu elementele naturii, cu ploi si inundatii, punand in pericol ouale si puii.

„Cuiburile lor se transforma in piscine”, a declarat Boersma.

Supravietuirea pinguinilor Magellan este amenintata de schimbarile curentilor oceanici care ii forteaza sa inoate mai departe in cautarea hranei.

Numarul de pinguini din rezervatia de la Punto Tombo din Argentina a scazut cu peste 20% in ultimii 22 de ani, potrivit American Association for the Advancement of Science.

Pinguinii Magellan nu sunt singurii pe cale de disparitie, in aceasta situatie fiind 12 dintre cele 17 specii de pinguin.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.