Piperul stimuleaza digestia

Negru sau verde, acest condiment este benefic in tratarea mai multor afectiuni.piper

Daca nu stiai, afla ca un consum moderat de piper te poate feri de multe afectiuni respiratorii, dar iti stimuleaza si digestia. Iata cateva dintre numeroasele beneficii ale miraculoaselor boabe originare din India:
– Consumat cu regularitate, in diverse sortimente de hrana, piperul stimuleaza digestia si actioneaza asupra musculaturii abdominale. In plus, ajuta la absorbtia nutrientilor din alimente.
– Influenteaza circulatia periferica, motiv pentru care intra in componenta mai multor retete naturiste pentru afectiuni respiratorii.
– Pentru ca se apropie iarna, ar trebui sa folosesti tot mai mult piper la gatit, deoarece acesta determina cresterea temperaturii corporale si eliberarea cailor respiratorii.
– Tot pentru sezonul rece, piperul poate fi remediul perfect pentru scaderea febrei, daca e consumat in amestec cu ghimbirul. Persoanele care au mainile si picioarele reci in permanenta pot scapa de aceste neplaceri condimentandu- si hrana cu piper.
– Acelasi condiment regleaza valoarea colesterolului.
– Pentru tratarea litiazei renale, se iau stafide mari si se umplu fiecare cu cate o boaba de piper. In prima zi, se mesteca bine si se inghite o singura boaba, a doua zi, se iau doua boabe si asa mai departe, pana la a zecea zi, cand se iau 10 boabe. Apoi, consumul scade pe parcursul altor 10 zile. Piperul negru poate astfel ca, intr-o cura de numai 20 de zile, sa absoarba si sa elimine toate pietrele de la rinichi.
– Astenia poate fi combatuta cu cateva doze de piper. Introduceti la fiecare masa o doza de piper negru cat de mare puteti suporta. Acest tratament se face maximum 5 zile la rand, iar efectele sale sunt miraculoase.
– Pentru poliartrita, se aplica comprese cu spirt si cu piper pe zonele dureroase.

Sursa: Libertatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *