Evaluarea anuala a efectivelor de pisica salbatica in Botosani

Evaluarea anuala a efectivelor de pisica salbatica in Botosani
Evaluarea anuala a efectivelor de pisica salbatica in Botosani

Nu o capturati, nu ucideti exemplarele aflate in mediul lor natural, nu deteriorati si nu distrugeti locurile de reproducere sau de odihna ale acestui animal. Detinerea, transportul, comertul sau schimburile in orice scop ale exemplarelor luate din natura este interzis. Avertismentul vine din partea Agentiei pentru Protectia Mediului Botosani, fiind vorba de o specie de animale ocrotita de lege.

Reprezentantii APM incep o actiune pe teritoriul judetului de numarare a exemplarelor de pisica salbatica.

„In perioada martie-aprilie 2013 pe teritoriul judetului Botosani va avea loc actiunea anuala de evaluare a efectivelor de pisica salbatica (Felis silvestris), specie strict protejata de interes comunitar. Evaluarea va fi realizata de catre gestionarii fondurilor de vanatoare, impreuna cu reprezentanti ai APM Botosani, Garzii Nationale de Mediu – Comisariatul Judetean Botosani, Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Cinegetic, ONG-uri”, a precizat Eugen Mateciuc, directorul Agentiei pentru protectia Mediului Botosani.

In cazul in care sunt semnalate pagube, in special asupra culturilor agricole si animalelor domestice, sau se semnaleaza un pericol pentru sanatatea si securitatea populatiei, autoritatea centrala pentru protectia mediului poate acorda derogari gestionarilor fondurilor de vanatoare pentru capturarea pisicilor salbatice, cu avizul prealabil al Academiei Romane, cu conditia sa nu existe o alternativa acceptabila, iar masurile derogatorii sa nu fie in detrimentul mentinerii populatiilor speciilor respective intr-o stare de conservare favorabila in arealul lor natural.
La evaluarea din anul 2012, pe teritoriul judetului Botosani, au fost inventariate 111 exemplare de pisica salbatica, aflate in 17 fonduri de vanatoare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente