Pistele pentru biciclisti ar putea deveni obligatorii in toata tara

biciclistiAmenajarea pistelor pentru biciclisti ar putea deveni obligatorie in toata tara. Conditiile de amplasare a acestora vor fi stabilite in functie de numarul de locuitori, dar si de intensitatea traficului din localitate. Lucrarile de amenajare vor incepe insa abia peste doi ani. Propunerea referitoare la constructia de piste pentru biciclisti a fost deja postata pe pagina de Internet a Ministerului Mediului si se afla in dezbatere publica pentru o luna.

In opinia ministrului Atilla Korodi, aceasta masura va incuraja transportul ecologic si va determina reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Autoritatile locale vor fi obligate sa modifice regulamentele de urbanism si sa stabileasca unde vor fi amenajate pistele pentru biciclisti. Termenul – limita impus pentru a decide unde si cum vor fi amenajate pistele este sfarsitul anului 2008.

In Capitala, constructia pistelor a inceput in urma cu cateva luni dar, potrivit ziarului “Gandul”, ele nu respecta prevederile Uniunii Europene. Sunt prea inguste si construite pe trotuar, desi normele europene specifica in mod clar ca ele trebuie amenajate pe carosabil. Au viraje in unghi drept si sunt intrerupte de parcari, mese de restaurant sau jardiniere. Desi pentru amenajarea lor municipalitatea a cheltuit pana acum jumatate de milion de euro, pistele din bucuresti vor trebui refacute.

Sursa: Antena 3

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente