Plantele medicinale – pe cale de disparitie

0
932
Fermierii practicanţi de agricultură bio, primesc subvenţii din toamnă

Sute de plante medicinale sunt pe cale de disparitie, ceea ce ameninta descoperirea de noi tratamente in viitor, dupa cum informeaza ziarultimpul.ro.

Peste 50% din medicamentele prescrise sunt derivate chimice, identificate pentru prima data in plantele medicinale, iar riscul ca anumite specii de plante sa dispara este destul de mare, avertizeaza expertii Botanic Gardens Conservation International.

Grupul, format din experti in botanica si universitari din 120 de tari, a identificat aproximativ 400 de plante care se afla in pericol de disparitie.

„Pierderea de plante medicinale din lume nu poate fi intotdeauna adusa in prim-planul constiintei publice. Cu toate acestea, nu este o exagerare sa spunem ca, in cazul in care declinul abrupt al acestor specii nu este oprit, aceasta ar putea destabiliza viitorul asistentei medicale la nivel mondial”, sustine Belinda Hawkins, autorul raportului.

Printre plantele medicinale aflate in pericol de disparitie se numara rodia, recunoscuta de cercetatori ca fiind un miracol in tratamentul obezitatii si magnolia – folosita in medicina traditionala chineza de peste 5.000 de ani.

La nivel mondial, jumatate din specii sunt amenintate cu disparitia din cauza defrisarilor masive, mai anunta sursa citata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.