Plata unica pe suprafata presupune si respectarea bunelor conditii agricole si de mediu

Plata unica pe suprafata presupune si respectarea bunelor conditii agricole si de mediu
Plata unica pe suprafata presupune si respectarea bunelor conditii agricole si de mediu

Pe 3 martie, la nivel national a fost declansata actiunea de preluare de la fermieri a dosarelor privind plata unica pe suprafata. Informatii in detaliu privind formele de sprijin financiare care se pot accesa in anul 2014 ne-a pus la dispozitie Gabriel Les, directorul Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura.

Beneficiari ai masurilor de sprijin

Potrivit celor mentionate de interlocutorul nostru, pot beneficia de masurile de sprijin pe suprafata persoanele fizice si/sau juridice care exploateaza terenul agricol pentru care solicita plata, in calitate de proprietari, arendasi, concesionari, administratori in cadrul asociatiilor in participatiune etc. Daca proprietarul a dat terenul in arenda, l-a concesionat sau l-a inchiriat, sprijinul financiar pe suprafata respectiva va fi acordat celui care lucreaza terenul.

Precizam ca sunt eligibile la plata exploatatiile cu suprafata de cel putin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafata de cel putin 0,3 hectare. In cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbustilor fructiferi, suprafata minima a parcelei trebuie sa fie de cel putin 0,1 hectare.

Solicitantul trebuie sa respecte Bunele Conditii Agricole si de Mediu (GAEC) si Cerintele Legale in Materie de Gestionare (SMR) pe toata suprafata fermei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,212FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente