Plimbare cu bicicleta pentru brasoveni

Plimbare cu bicicleta pentru brasoveni

Duminica, 25 martie, zi de sarbatoare pentru Biserica Ortodoxa facem, asa cum v-am obisnuit in fiecare duminica, inca o excursie pe biciclete care are si o parte culturala. De data aceasta vom merge prin Harman, Lunca Calnicului, Chichis, Ozun, Bicfalau, Marcus, Teliu, Budila, Tarlungeni, Brasov. Traseul este usor, in lungime de aproximativ 58 km, accesibil tuturor tipurilor de biciclete chiar daca starea asfaltului din judetul Covasna intre Ozun si Teliu nu este foarte buna.

In aceasta tura vom merge sa vizitam in Ozun castelul Beldy-Mikes, construit in sec. XVIII, castel tipic secuiesc care apartine si in ziua de azi familiei Mikes.

Plecarea se va face la ora 10:00 de la magazinul Lidl din Craiter langa autogara 3.

Recomandarea noastra este sa verificati starea tehnica a bicicletelor inainte de plecare (starea cauciucurilor, eficienta franelor, functionalitatea schimbatoarelor) pentru a evita opririle prea dese de pe parcurs. Mai bine stam mai mult la castel in Ozun sau in alta parte unde avem ceva frumos de vazut decat pe drum pentru a remedia problemele aparute la biciclete.

Alta recomandare este sa va luati la voi apa de baut, ceva de mancare, o camera de rezerva, petice si scule pentru reparatii, o pelerina de ploaie chiar daca vremea se anunta frumoasa. Daca sunt doritori ne putem opri la un restaurant sa mancam dar totusi este bine sa nu va bazati doar pe acea masa si sa mai aveti in bagaj ceva (un sandvis, biscuiti, napolitane, ciocolata etc). Este bine sa aveti la voi si niste bani caci s-ar putea sa fie o taxa de vizitare.

Aceasta este o tura relaxanta, se va merge intr-un ritm lejer, accesibil tuturor, vom astepta ca si cei mai putin pregatiti sau cu o conditie fizica mai slaba sa ajunga o data cu restul grupului la destinatie, asa ca nu este recomandata celor care prefera viteza sau celor care se grabesc sa ajunga devreme acasa.

Traseul il puteti vedea aici: http://www.bikemap.net/​route/1466992

Asociatia noastra nu percepe taxe de participare, oricine este binevenit dar daca va place ceea ce facem puteti sa ne ajutati in dezvoltarea si altor programe prin donatii sau prin redirectionarea a 2% din impozitul pe 2011 catre “Brasovul Pedaleaza”. Mai multe informatii puteti obtine pe e-mail sau la numerele de telefon publicate pe site.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente