Ploiestenii neglijeaza spatiile verzi din jurul blocurilor

Ploiestenii neglijeaza spatiile verzi din jurul blocurilor

Cu toate ca in Ploiesti sunt aproximativ 2000 de blocuri, doar noua asociatii de proprietari au incheiat procese verbale de preluare a spatiilor verzi aferente blocurilor de locuinte in vederea intretinerii acestora.

Potrivit unei hotarari a consilierilor locali ploiesteni, care a fost aprobata in anul 2009, terenurile aferente blocurilor de locuinte, care au destinatia de spatiu verde, trebuie sa fie intretinute de catre asociatiile de proprietari, in parteneriat cu municipalitatea ploiesteana, potrivit site-ului www.ziarulprahova.ro.

Asociatiile de proprietari din Ploiesti au obligatia de a incheia cu SC Servicii de Gospodarire Urbana (SGU) Ploiesti procese verbale cu privire la delimitarea zonelor respective si la trecerea acestora in intretinerea asociatiilor de proprietari ploiestene. Spatiile verzi nu trebuie folosite in scop privat, iar asociatiile de proprietari au obligatia de a ingriji vegetatia.

In acest sens reprezentantii asociatiilor de proprietari sunt ajutati la intretinerea spatiilor verzi si de catre SGU Ploiesti, care asigura, printre altele, salubrizarea periodica a zonelor verzi aferente blocurilor de locuinte.
Cu toate acestea doar noua asociatii de proprietari au incheiat procese verbale de preluare a spatiilor verzi aferente blocurilor de locuinte. In schimb, asociatiile de proprietari prefera sa incheie conventii privind amenajarea spatiilor verzi aferente blocurilor de locuinte. Din anul 2005 si pana in prezent, au fost inregistrate la SGU Ploiesti aproximativ 450 de astfel conventii, desi in municipiu sunt in jur de 2000 de blocuri.

Daca aleg varianta conventiei asociatiile de proprietari au obligatia de a ingriji materialul saditor care este plantat gratuit de catre SGU, pentru o perioada de cinci ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *