Locuri in care mamiferele marine ar trebui protejate

Locuri in care mamiferele marine ar trebui protejate

De la foci si pana la balenele albastre, mamiferele marine sunt stresate din cauza schimbarilor climatice, a cresterii aciditatii oceanelor si a numarului de vanatori.

Cercetatorii au identificat 20 de regiuni din intreaga lume, importante pentru organizatiile care se ocupa de conservarea si protejarea mamiferelor marine.

Conform unui studiu realizat de Sandra Pompa, de la National Autonomous University of Mexico, mamiferele marine traiesc in oceane si in unele regiuni cu apa dulce, insa 11 situri sunt casa unor creaturi care nu se mai gasesc in alte parti. Cercetatorii au numit aceste locuri ca fiind “de neinlocuit” si au aratat ca in noua zone locuiesc 84% din totalul mamiferelor marine.

La ora actuala, specia vaquita (Phocoena sinus), originara din partea de nord a Golfului California, este cea mai afectata de schimbarile climatice, informeaza Associated Press.

Locurile “de neinlocuit” sunt: Insulele Hawaii, Insulele Galapagos, Raul Amazon, Insulele San Felix si Juan Fernandez, Marea Mediterana, Marea Caspica, Lacul Baikal din Rusia, Raul Yangtze, Raul Indus, Raul Gange si Insulele Kerguelen din sudul Oceanului Indian.

Cele noua situri unde se afla specii de mamifere marine pe cale de disparitie sunt in preajma coastelor din estul Americii si nord-vestul Africii, dar si langa Peru, Argentina, Africa de Sud, Japonia, Australia si Noua Zeelanda.

Cel putin trei specii de mamifere marine, foca-calugar din Caraibe, balena gri din Atlantic si vaca de mare Steller, au disparut deja din cauza vanatorilor, iar cea mai recenta disparitie a fost inregistrata in 2008 si este vorba de baiji, o specie de delfin ce traia in Raul Yangtze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *