Ploiesti: Cainii comunitari de la Adapostul Bucov lupta pana la moarte pentru hrana

2
533

Cainii comunitari aflati in Adapostul de la Bucov au ajuns sa se sfasie intre ei in tarcurile amenajate. O recunosc cu jumatate de gura chiar ingrijitorii lor, care spun ca e normal sa se intample asa ceva pentru ca sunt foarte multi si flamanzi.caini comunitari

In tarcurile amenajate in apropierea padurii de la Bucov sunt gazduiti in acest moment 634 de caini adunati de pe strazile din Ploiesti. Locuri libere nu mai sunt de multe luni, asa ca activitatea de ecarisaj se face doar la sesizarile urgente.

Asa s-a intamplat si cu Bobita, un caine care se aciuase pe langa un bloc din vestul orasului. De el avea grija una din locatarele imobilului, care il hranea zilnic. Maidanezul a disparut saptamana trecuta si femeia, care a vrut sa-si pastreze anonimatul de teama vecinilor, a aflat ca bietul catel a fost luat de hingheri si dus la adapost.

„Am mers acolo sa-l recuperez pe Bobita, ca era un catelus tare cuminte si nu facea nici un rau. Mi-a zis un ingrijitor ca a murit dupa ce l-au muscat ceilalti caini din tarc. Au spus ca de la mancare s-au luat la bataie”, ne-a marturisit femeia. „Unii mor pentru ca se mai lupta si pentru hrana. Rezista cei mai puternici”, a recunoscut Mihai Petrache, unul dintre ingrijitorii de la Adapostul Bucov.

Agresivi in captivitate

Oficial, conducerea adapostului de caini sustine ca nu mancarea e cauza pentru care animalele sunt agresive intre ele, ci aglomeratia. „Anul trecut din 900 de capete capturate, 447 au murit in adapost din cauze naturale. Printre acestia au fost si cei morti din cauza ca au fost muscati de ceilalti. Nu pentru ca sunt flamanzi se bat, ci pentru ca sunt foarte multi in fiecare padoc”, ne-a declarat Iulian Costache, noul sef al adapostului de la Bucov.

Ce parere au reprezentantii unor organizatii de protectie a animalelor despre situatia de la Adapostul de caini comunitari de la Bucov aflati, maine, in cotidianul „Adevarul de Seara”, editia de Ploiesti

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.