Sibiu: Rablele sunt la mare cautare in 2010

0
369

Cu trei tichete valorice, cea mai ieftina masina va mai costa 3000 de euro. Programul Rabla este asteptat cu nerabdare anul acesta atat de persoanele fizice, cat si de cele juridice, care pot participa pentru prima oara la program.rablele Sibiu

Dealerii au deja oameni inscrisi pe listele de asteptare si verifica dosarele acestora, urmand ca imediat ce va fi stabilita data inceperii programului, sa primeasca si aconturi. „Am inceput sa facem inscrieri si avem deja 25 de persoane care doresc sa intre in program, dar zilnic oamenii se intereseaza. Potentiali clienti persoane juridice sunt multi, dar trebuie sa indeplineasca mai multe conditii.” a declarat Milica Campean, de la Emilian Service, dealer Dacia, de unde anul trecut s-au vandut 550 de masini prin programul Rabla.

Toata lumea castiga

Interesul mare din partea persoanelor fizice apare si pentru ca anul acesta se introduc tichetele valorice pentru rablele predate la centrele de colectare.Rablele care zac prin parcari au acum valoare, pentru ca daca proprietarii lor nu vor sa se inscrie in program, pot cel putin sa castige un ban. Acestia le pot preda la centrele de colectare in schimbul tichetului valoric de 3800 de lei si a certificatului de casare, cu care merg la Inmatriculari ca sa radieze masina. Tichetele se pot apoi vinde cu acte cu tot, dar fireste ca nimeni nu le va cumpara la valoarea loor reala. In ziare au aparut deja anunturi gen „Vand Dacia 1310 pentru programul Rabla” iar preturile variaza intre 1200 si 1800 de lei. In schimbul a maxim trei tichete acceptate, pentru cea mai ieftina masina noua, cumparatorii prin programul rabla mai au de platit doar circa 3000 de euro, fie ea Dacie, Chevrolet, Citroen sau alta marca pentru cei cu venituri medii.

Firmele trebuie sa fie imaculate

La persoanele juridice, lucrurile sunt insa ceva mai complicate, pentru ca vor avea de intocmit un dosar consistent. „Persoanele fizice vor fi clientii cei mai cautati, pentru ca se vor putea vinde tichetele si deja se speculeaza aceasta posibilitate prin ziare. La persoanele juridice va fi mai greu, ca trebuie sa aiba o situatie financiara ireprosabila, la fel ca noi cei care depunem dosarul pentru a intra cu masini in Program” a explicat Bogdan Georgescu, de la departamentul de vanzari al dealerului Citroen, 38 Materna SRL.

Programul incepe peste o luna

Programul Rabla este asteptat sa inceapa la sfarsitul lunii februarie, potrivit declaratiilor ministrului mediului,din aceasta saptamana. Joi a fost ultima zi pentru validarea producatorilor care vor intra in program. Pot fi duse la casare masini mai vechi de 10 ani si inmatriculate prima oara in tara inainte de 31 decembrie 2006. Suma alocata Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national pentru anul 2010 este de 228.000.000 lei.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.