Plumb: Proiectul timbrului de mediu, in Guvern saptamana viitoare, iar apoi in dezbatere publica

  0
  306
  Rovana Plumb: Estim?m ca încas?rile din timbrul de mediu pentru 2013 s? ajung? la 700 de milioane de lei
  Rovana Plumb: Estimăm ca încasările din timbrul de mediu pentru 2013 să ajungă la 700 de milioane de lei
  Plumb: Proiectul timbrului de mediu, in Guvern saptamana viitoare, iar apoi in dezbatere publica

  Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, joi seara, ca proiectul timbrului de mediu va fi prezentat in Guvern, cel mai probabil, saptamana viitoare, iar apoi va urma o dezbatere publica legata de aceasta taxa care ar urma sa o inlocuiasca pe cea de prima inmatriculare auto.

  Plumb a mai spus, la Realitatea TV, ca prin timbrul de mediu se va face o corelare intre capacitatea cilindrica a autoturismului si emisiile de noxe, proiectul noii taxe fiind in lucru.

  Potrivit MEDIAFAX, referitor la solicitarile de restituire a taxei auto, ministrul Mediului estimeaza ca anul acesta vor fi platiti aproximativ 350 de milioane de lei, pe rolul instantelor fiind 80.000 de solicitari de aceasta natura.

  Rovana Plumb a mai spus, in acelasi context, ca restituirile ar urma sa se faca in ordinea cronologica a hotararilor judecatoresti cu acest obiect.

  Miercuri, Guvernul a amanat din nou o decizie in privinta modificarii sistemului actual de taxare a proprietarilor de vehicule, vicepremierul Liviu Dragnea afirmand ca ministrul Mediului, Rovana Plumb, a cerut in sedinta a Executivului amanarea acestui subiect.

  „Ministrul Rovana Plumb a mai cerut o amanare pe aceasta tema, pentru ca e foarte importanta”, a spus Dragnea.

  Intrebat de jurnalisti daca exista totusi un termen in care noul sistem de taxare a proprietarilor de vehicule sa intre in vigoare, vicepremierul a raspuns doar : „Noi speram cat mai repede”.

  Taxa auto va fi inlocuita cu un „timbru de mediu”, proprietarii de masini vechi platesc mai mult

  In aceste conditii, taxa de prima inmatriculare si taxa de prima vanzare auto raman inca in vigoare, o decizie fiind amanata si in sedinta de saptamana trecuta a Guvernului.

  Premierul Victor Ponta a anuntat recent ca taxa de prima inmatriculare auto va fi inlocuita cu un „timbru de mediu” pentru care proprietarii de vehicule vechi si poluante vor plati mai mult, iar detinatorii de vehicule noi vor plati mai putin sau chiar deloc in cazul masinilor hibride electrice.

  Suspendata de fostul Guvern doar pana la inceputul acestui an, taxa de prima vanzare auto este din nou obligatorie incepand cu 1 ianuarie.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.