PMB: Toata lumea este in isterie! Nu omoara nimeni cainii!

Cainii fara stapan au toate sansele sa scape de eutanasie si sa fie numai sterilizati. Potrivit directorului Administratiei pentru Supravegherea Cainilor fara Stapan din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, Simona Panaitescu propunerile prefectului in legatura cu eutanasierea maidanezilor nu prea au sanse sa treaca de Camera Deputatilor, tinand cont de faptul ca legea care prevedea acest lucru a fost depusa in urma cu 2 ani si nu a trecut nici pana in prezent.cainii fara stapan

Problema eutanasierii maidanezilor a luat proprotii alarmante. Directorul Administratiei pentru Supravegherea Cainilor fara Stapan din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, Simona Panaitescu sustine insa ca nu trebuie sa ne ingrijoram in legatura cu acest subiect.

„Toata lumea este in isterie. Nu s-a intamplat nimic.Noi sterilizam cainii in continuare. Atata timp cat nu e nicio lege, nu inteleg de ce e agitatia asta. Cainii se sterilizeaza in continuare si se duc pe strada. Nu ii omoara nimeni de azi si nici de maine. Cine stie cand si daca va trece vreodata legea asta”, a explicat Simona Panaitescu.

Ea a amintit ca proiectul „Legea Marinescu 2”, privind animalele fara stapan a fost depus in urma cu doi ani la Camera Deputatilor, dar nici pana in ziua de astazi nu a trecut. Camera Deputatilor este for decizional in acest caz.

Sunt necesari cinci ani pentru a steriliza toti cainii din Bucuresti, cu fondurile actuale

Potrivit Simonei Panaitescu, primaria sterilizeaza aproximativ 60 de caini pe zi si a mai semnat niste contracte cu unele cabinete veterinare care vor castra aproximativ 500 de maidanezi pe luna. In total, primaria are capacitatea de a steriliza 7.500 de caini pe an.

Daca tinem cont de cifrele organizatiilor neguvernamentale, potrivit carora pe strazile din Bucuresti sunt aproximativ 40.000 de caini fara stapan, un calcul simplu ne indica faptul ca in aproximativ 5 ani vor putea fi castrati toti maidanezii prezenti, in acest moment, in Capitala.

Legislatia in vigoare nu le permite autoritatilor sa lase un maidanez pe strada, dupa ce a fost sterilizat, fara sa fie luat de sub custodia lor cu semnatura unei persoane. Simona Panaitescu a spus ca toti cei 11.000 de catei castrati pana in prezent si-au gasit stapan.

Intrebata ce sanse ar avea cateii luati de hingheri pentru eutanasiere, sa fie revendicati de catre romani in cele 7 zile regulamentare, in cazul in care aceasta lege va intra in vigoare, ea a raspuns rapid si sigur: „toate sansele”.

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei, a inaintat catre Parlament o initiativa legislativa care prevede, printre altele, eutanasierea cainilor fara stapan, actiune care ar costa aproximativ 100.000 de euro pentru cele 40.000 de animale fara stapan din Bucuresti.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *