PNL acuza PDL ca vrea sa distruga spatiile verzi din orase

0
313

„Guvernul Boc si majoritatea PD-L au hotarat sa taie si putinele spatii verzi din zona urbana a Romaniei”. Aceasta este acuzatia lansata de deputatii PNL din Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic printr-un comunicat semnat dat publicitatii marti. PDL spune ca acuzatia este nefondata, deoarece nu s-a pus problema constructiilor pe spatiile verzi din orase, ci pe cele aflate la marginea oraselor.spatii verzi

Deputatii PNL din Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic amintesc ca in 2007, guvernul liberal, prin ordonanta de urgenta nr 144, a interzis orice schimbare a „destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi si/sau prevazute ca atare in documentatiile de urbanism, reducerea suprafetelor acestora ori stramutarea lor (…) indiferent de regimul juridic al acestora”. Asta ca reactie la avalansa de constructii care se ridicau in parcurile din marile orase.

Liberalii sustin ca la lucrarile din 11 mai ale comisie,i pe o ordine de zi suplimentara, a fost introdus un proiect de lege care inlocuieste cu prevederi generale si fara substanta reglementarea din 2007. Deputatul PNL Lucia Varga sustine ca modificarea propusa de catre deputatii PD-L va permite in acest fel reinstaurarea haosului in ceea ce priveste protejarea spatiilor verzi, dar si a haosul urbanistic, tocmai prin eliminarea fara echivoc a sintagmei de interzicere a schimbarii destinatiei spatiilor verzi.

Deputatul PDL Victor Boiangiu, membru in aceeasi comisie, respinge acuzatia liberalilor. Boiangiu spune ca in amendamentul respectiv se vorbeste despre permisiunea construirii pe terenurile aflate la marginea oraselor pe unde trec autostrazi sau drumuri nationale.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.