Poate fi Muzeul Satului vitrina triunghiului ecoturismului din Delta ?

  0
  797
  Poate fi Muzeul Satului vitrina triunghiului ecoturismului din Delt? ?
  Poate fi Muzeul Satului vitrina triunghiului ecoturismului din Delta ?
  Poate fi Muzeul Satului vitrina triunghiului ecoturismului din Delta ?

  Este intrebarea la care Asociatia Ivan Patzaichin — Mila 23 isi propune sa raspunda in cadrul proiectului ‘Crisan + Caraorman + Mila 23 — Ecoturism pentru viitor’ pe care il lanseaza Vineri, 24 octombrie 2014, ora 13:00, Muzeul National al Satului ‘Dimitrie Gusti’, sala Victor Ion Popa.

  Cu acest prilej, Asociatia ‘Ivan Patzaichin — Mila 23’ va prezenta obiectivele si activitatile unuia dintre cele mai indraznete proiecte de dezvoltare durabila si infrastructura pentru ecoturism realizate in beneficiul comunitatilor din Delta. Prin instrumentele inovative cu care opereaza, proiectul ‘Crisan + Caraorman + Mila 23 — Ecoturism pentru viitor’ urmareste promovarea si dezvoltarea unei destinatii ecoturistice unitare in Delta Dunarii, propunand astfel un model de dezvoltare durabila in Delta.

  Pentru a aduce proiectul in mediul urban, Asociatia ‘Ivan Patzaichin — Mila 23’ si partenerii sai vor amenaja un Centru de promovare si educatie despre Delta Dunarii si pasari la Muzeul National al Satului ‘Dimitrie Gusti’. Prin realizarea unui set de activitati educative, de informare si de agrement, acest Centru va deveni o vitrina a triunghiului ecoturismului in Bucuresti, reflectand si promovand primul pachet integrat de ecoturism bazat pe natura si traditie dedicat turistilor responsabili, ce va fi disponibil din aprilie 2015, in centrul Deltei (zona Crisan — Caraorman — Mila 23).

  Conferinta de presa va fi sustinuta de Ivan Patzaichin, conf. Dr. Paulina Popoiu (Muzeul Satului), Teodor Frolu (Asociatia ‘Ivan Patzaichin — Mila 23’), dr. Dan Hulea (Societatea Ornitologica Romana).

  Proiectul ‘Crisan + Caraorman + Mila 23: Ecoturism pentru viitor’ este finantat cu suma de 142.909,02 Euro prin granturile SEE 2009 — 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Proiectul este realizat de Asociatia ‘Ivan Patzaichin — Mila 23’ in parteneriat cu Societatea Ornitologica Romana (SOR), si se bucura de sprijinul unor parteneri strategici relevanti: Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Primaria Crisan, Asociatia de Ecoturism din Romania.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.