Studiu: poluarea masinilor diesel depaseste excesiv limita legala

  Fran?a vrea s? claseze ma?inile în func?ie de poluare ?i s? termine cu ma?inile diesel
  Studiu: poluarea masinilor diesel depaseste excesiv limita legala
  Studiu: poluarea masinilor diesel depaseste excesiv limita legala

  Un studiu realizat in Marea Britanie a scos la iveala ca multe motoare diesel care ar trebui sa respecte noua regula Euro 6 polueaza chiar si de 20 de ori mai mult fata de limita legala impusa de noua norma.

  Norma de poluare Euro 6 a intrat in vigoare in luna septembrie si, cel putin teoretic, ar trebui sa duca la o atmosfera mai curata pentru noi toti prin fortarea producatorilor auto de a pune in vanzare modele care respecta noile limite de poluare (mai drastice decat pana acum). Dar un nou studiu realizat in Marea Britanie si citat de AutoExpress arata ca modelele care respecta pe hartia norma Euro 6 se descurca foarte prost in conditii reale.

  Mai exact, studiul realizat de Consiliul international pentru transporturi curate (International Council on Clean Transportation – ICCT) a pus la incercare 15 masini noi in conditii reale de condus – cu accelerari bruste si perioade lungi petrecute constant la viteza de 100 km/h.

  In conditii reale, nu toate masinile noi respecta normele scrise pe hartie

  Dintre cele 15 modele, doar doua au respectat noua limita de 60 mg de oxizi de azot (NOx) per kilometru, in vreme ce rezultatul cel mai prost a ajuns la nu mai putin de 2.000 mg NOx/km.

  Inevitabil, toata aceasta poveste este legata de scandalul consumurilor teoretice declarate de producatorii auto. Consumuri care sunt obtinute in conditii de laborator si care nu reflecta realitatea de pe strada. In acest sens, Uniunea Europeana vrea sa schimbe modul de masurare folosit de toti producatorii auto europeni, in speranta ca rezultatele se vor apropia de conditiile de exploatare reale.

  Autorii studiului nu au publicat numele modelelor testate.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *