Politia Animalelor duce cainii la scoala

1
354

Politia Animalelor a lansat o campanie de educare a elevilor aflati in scolile de pe raza sectorului 1, menita de a-i invata pe copii cum sa se poarte cu un catel sau o pisica, cadrul legal privind protectia si ingrijirea animalelor, precum si de a preveni cruzimea si tratamentele rele impotriva necuvantatoarelor.
politia animalelor
Campania a demarat in luna noiembrie 2008 prin incheierea Protocolului de Colaborare cu Inspectoratul Scolar al Sectorului 1 si se desfasoara in 24 de unitati de invatamant de pe raza sectorului.

Politia Animalelor se deplaseaza in scoli, la cererea directorilor, pentru a tine campania de informare in cadrul orelor de dirigentie, sau oricand considera oportun scoala.

Reprezentantii Politiei Animalelor le prezinta elevilor situatia legalitatii detinerii unui caine, a modului de comportare cu el, cum sa se fereasca de eventuale atacuri si cum se poate adopta un animal. De asemenea, se distribuie pliante iar copiii pot pune intrebari.

„Au fost niste intrebari care i-au lasat masca pe colegii mei. Nu se asteptau la intrebari de copiii spun lucruri traznite”, a declarat Gheorghe Dumitru, seful serviciului Politia Animalelor.

Gheorghe Dumitru a mai precizat ca directorii si profesorii au fost foarte incantati de aceasta campanie.

„Noi suntem disponibili oricand. In functie de programul scolilor, ne deplasam cu cadrele didactice si tinem orele”, a adaugat Dumitru.

Cea mai interesanta parte a lectiei este demonstratia cu cainii de serviciu, folositi pentru prinderea raufacatorilor sau pentru salvarea victimelor. Iar copii sunt si mai fericiti atunci cand primesc permisiunea de a-i mangaia pe curajosii catei.

Daca doriti sa sustineti in scoala dumneavoastra astfel de ore, si sunteti din sectorul 1, contactati serviciul de Politia Animalelor.

Serviciul Politia Animalelor – Sector 1
Sediu central:
Sos. Odai, nr. 3-5, Sector 1
tel: 021/490.40.07
Adresa web: Serviciul Politia Animalelor

Sursa: Realitatea.NET

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.