Ambasadorul Marii Britanii: Romania trebuie sa se preocupe atat de dezvoltarea economica, cat si de problemele de mediu

  0
  332

  Ambasadorul Marii Britanii, Robin Barnett, a atras atentia asupra efectelor incalzirii globale si a problemelor de mediu. Barnett a afirmat ca Romania trebuie sa se preocupe de dezvoltatea economica si de protejarea naturii in egala masura, subliniind ca niciunul dintre aceste obiective nu sta in calea celuilalt.
  robin barnett
  Prezent intr-o dezbatere cu Emil Hurezeanu, Robin Barnett a afirmat in repetate randuri ca preocuparea pentru incalzirea globala si problemele de mediu nu reprezinta o bariera in calea dezvoltarii economice.

  „Romania trebuie sa aiba o baza industriala, autostrazi, infrastructura si o rata de crestere economica importanta, dar si un mediu curat unde sa poata atrage foarte multi turisti. Turismul este o oportunitate mare pentru Romania, nu exista niciun conflict intre dezvoltarea economica si protejarea naturii”, a spus Barnett.

  Acesta a numit si cateva solutii pentru protejarea mediului: becuri ecologice de mai lunga durata, transportul mai putin cu masina personala si mai mult cu mijloacele de transport in comun si renuntarea la a mai merge cu avionul pe distante mici.

  Robin Barnett: Groenlanda pierde 100 de gigatone de gheata pe an

  „In ultima perioada, Groenlanda pierde 100 de gigatone de gheata pe an, nu este ceva pozitiv pentru Groenlanda. In ceea ce priveste topirea calotei de gheata, am vazut foarte multe probleme la Polul Nord. Nu cred ca este un semn pozitiv pentru viitorul nostru”, a mai spus ambasadorul Marii Britanii.

  „Daca discutam despre insulele Maldive, daca nu facem ceva impotriva incalzirii globale, insulele nu vor mai fi acolo”, a atras atentia ambasadorul.

  Acesta a spus ca studii acceptate la nivelul ONU arata ca, daca va exista o crestere a nivelului marii in viitor, vor aparea multe probleme in intreaga lume.
  Desi a afirmat ca exista posibilitatea ca cresterea nivelului apelor marilor si oceanelor sa fie mai mica decat a fost prognozat in ultima perioada, Robin Barnett a subliniat ca, chiar si in aceste conditii, daca nivelul apei va creste cat de putin, aceasta ar putea reprezenta o mare problema pentru New York.

  „Daca un centru important din punct de vedere financiar si politic, cum este New York, va avea o problema semnificativa, cred ca putem sa acceptam ca exista o dovada semnificativa ca trebuie sa facem ceva pentru a evita aceste probleme”, a spus Robin Barnett.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.