Politistii clujeni, atac la „mafia lemnului”. Cine a cazut in plasa

0
607
Poliţiştii clujeni, atac la "mafia lemnului". Cine a căzut în plasă
Politistii clujeni, atac la "mafia lemnului". Cine a cazut in plasa
Politistii clujeni, atac la „mafia lemnului”. Cine a cazut in plasa

Inspectoratul de Politie Judetean Cluj a efectuat in aceasta saptamana, controale pe raza intregului judet pentru prevenirea si sanctionarea faptelor care aduc atingere fondului forestier si a celor de transport ilegal de material lemnos.

In urma controalelor s-a confiscat material lemnos in valoare de peste 22.000 lei. Doi barbati sunt cercetati pentru furt si taiere fara drept de arbori, iar alti 27 au fost amendati pentru transport ilegal de lemn, informeaza IPJ Cluj.

Actiunea a vizat, cu precadere depistarea persoanelor care taie, fara drept, arbori, in vederea comercializarii ilegale. In acest context, politistii din cadrul Sectiei 9 Politie Rurala Turda au depistat doi barbati, banuiti de furt de arbori.

Cei doi, ar fi taiat in vederea comercializarii, fara drept, material lemnos din padurea situata de pe raza satului Micesti.

Totodata, pe raza localitatilor Baisoara, Iara, Urisor, Caseiu, Gilau, Vultureni, Mintiu Gherlii, Taga, Savadisla, Belis si Margau, au fost depistate mai multe persoane care transportau, cu atelaje hipo sau autovehicule, lemn pentru care nu au putut prezenta documente de provenienta.

Pentru neregulile constatate, politistii au fost nevoiti sa aplice 27 de sanctiuni contraventionale, conform Legii 171/2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice. Totodata, a fost confiscat material lemnos in valoare de aproximativ de 22.000 de lei.

De asemenea, s-a dispus ridicarea unui motoferastru, cu privire la care exista suspiciuni ca ar fi fost folosit la comiterea faptelor ilicite.

Politistii clujeni continua actiunile pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice, in vederea protejarii fondului forestier, inclusiv prin intermediul „Radarului padurii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.