Poluare accidentala la Barbatesti

  0
  436
  Poluare accidentală la Bărbăteşti
  Poluarile accidentale au scazut
  Poluare accidentala la Barbatesti
  Poluare accidentala la Barbatesti

  Zona Motrului a fost „resedinta” vreme de cateva zile pentru comisarii Garzii de Mediu Gorj. Acestia au verificat cabinete medicale, serviciile primariei dar si deseuri provenite din activitatea CEZ. Si amenzile aplicate au fost in functie de gravitatea problemelor.

  Astfel, conform lui Ovidiu Ilie, seful Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu, CEZ Craiova, cu punct de lucru in Targu-Jiu a fost amendata cu suma de 20.000 de lei. „In urma controlului nostru, am descoperit deseuri abandonate de-a lungul DN 67 D, satul Rosiuta, rezultate din modernizarea statiei de transformare”, a spus Ilie.

  Cu aceeasi suma a fost sanctionata contraventional si Directia Publica Motru pentru abandonarea de deseuri municipale in locuri nepermise. Supuse verificarilor au fost si cateva cabinete medicale din zona municipiului Motru. Comisarii de mediu au verificat la acestea modul in care isi gestioneaza deseurile medicale rezultate in urma activitatilor de profil.

  Conducte de titei, sparte

  O alta amenda aplicata de comisarii de mediu gorjeni a fost pentru o firma din judetul Arges care lucra la dezafectarea unei conducte de transportare a titeiului in zona Barbatesti. „Echipa de muncitori trebuia sa dezafecteze o conducta nefunctionala si au atins cu utilajele alte conducte, ce transportau 35 de tone de titei. S-a trecut imediat la efectuarea unor gropi de pozitie, nefiind atacati decat doua sute de metri patrati de sol. Am ajuns la concluzia ca a fost o poluare accidentala, iar firma va fi sanctionata cu suma de 50.000 de lei”, a mai spus comisarul-sef al Garzii de Mediu Gorj.

  Saptamana viitoare, comisarii judeteni ai Garzii de Mediu vor demara controalele la Complexul Energetic Rovinari si la cel de la Turceni, verificari ce fac parte din Planul de Inspectii al institutiei pe anul 2010. Conform lui Ovidiu Ilie, la cele doua unitati se vor verifica toate prevederile impuse de legislatia de mediu, de la autorizatii pana la investitii si masuri cu termen scadent.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.