Judetul Satu Mare a mai primit 108.000 lei pentru programul „Casa Verde”

0
292
Casa verde
Primariile vor sa-si procure panouri solare
Casa verde
Casa verde

Suma alocata pentru luna noiembrie judetului Satu Mare, in Programul privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, denumit popular Programul „Casa Verde”, a fost suplimentata. Despre numarul de dosare posibil a mai fi finantate, precum si despre situatia solicitarilor primite de la data de 1 iulie 2010, de cand a devenit operational programul, ne-a informat Elisabeta Bekessy, director la Agentia pentru Protectia Mediului Satu Mare:

Se mai accepta primirea a cel putin inca 41 de dosare

„Fondul alocat judetului, incepand cu data de 1 iulie, a fost de 1.863.427 lei. In urma redistribuirii fondului in luna noiembrie, suma realocata judetului Satu Mare este de 1.972.000 lei, astfel ca fondul alocat initial a fost suplimentat cu 108.573 lei.
Valoarea solicitarilor de finantare depuse in judet pana la ora actuala este de 1.726.000 lei, ceea ce corespunde la 285 dosare. Diferenta de 246.000 lei ofera posibilitatea acceptarii a inca cel putin 41 de dosare de finantare pentru judetul Satu Mare.
Dintre cei care au semnat contractele de finantare un numar de 20 de solicitanti si-au depus dosarele de decontare, si exista persoane care deja au obtinut finantarea solicitata.
Pana in prezent au fost verificate dosarele de finantare depuse la APM pana in data de 23 iulie, in numar de 130. Din acestea au fost aprobate 114, restul de 16 fiind respinse. In urma contestatiilor depuse, au fost aprobate inca 3 dosare de finantare. 10 persoane, dintre cele respinse, au redepus dosarele de finantare. Pentru toate cele 117 solicitari de finantare aprobate au fost trimise contractele de finantare la APM Satu Mare.

Probleme cu care s-au confruntat cetatenii la depunerea dosarelor

Reamintim ca Programul „Casa Verde” finantat prin Administratia Fondului pentru Mediu, care se adreseaza exclusiv persoanelor fizice, are scopul de a imbunatati calitatea aerului, apei si solului prin reducerea gradului de poluare cauzata de arderea lemnului si a combustibililor fosili utilizati pentru producerea energiei termice folosite pentru incalzire si obtinerea de apa calda menajera. Prin finantarea nerambursabila din Fondul pentru mediu a proiectelor privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire, se incurajeaza utilizarea sistemelor care folosesc surse de energie regenerabila.
La depunerea dosarelor de finantare cetatenii s-au confruntat cu mici probleme cum ar fi: extrasul de carte funciara trebuie sa fie datat din 2010 si depus in original> completarea gresita/lacunara a cererii de finantare care trebuie completata prin tehnoredactare computerizata> depunerea dosarului se face la APM-ul judetului unde domiciliaza solicitantul, chiar daca are flotant pe o localitate din judetul Satu Mare (se ia in considerare adresa din cartea de identitate)> certificatul de atestare fiscala trebuie sa ateste faptul ca solicitantul nu are datorii la bugetul local unde isi are domiciliul, conform actului de identitate, si sa fie valabil la data depunerii dosarului.
Persoanele interesate pot consulta ghidul de finantare, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 409/18.06.2010 si disponibil pe pagina web a Administratiei Fondului pentru Mediu www.afm.ro/program_casa_verde.php.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.