Interpelare adresata premierului Emil Boc privind – Alunecarile de teren de pe raza comunei Mosoaia

0
321
Interpelare adresată premierului Emil Boc privind - Alunecările de teren de pe raza comunei Moşoaia
Interpelare adresata premierului Emil Boc privind - Alunecarile de teren de pe raza comunei Mosoaia
Interpelare adresata premierului Emil Boc privind - Alunecarile de teren de pe raza comunei Mosoaia
Interpelare adresata premierului Emil Boc privind - Alunecarile de teren de pe raza comunei Mosoaia

„Pe raza comunei Mosoaia din judetul Arges s-au produs trei alunecari de teren, care afecteaza drumul comunal DC 163 Mosoaia-Ciocanai si doua drumuri locale. Sunt in pericol de a fi izolate 40 gospodarii din satele Mosoaia si Ciocanai. Din cauza caracterului de maxima urgenta si pericolului pe care il reprezinta alunecarile de teren, Primaria Mosoaia a procedat la intocmirea unui proiect ce vizeaza refacerea si consolidarea drumurilor calamitate. Acesta contine o documentatie de avizare a lucrarilor de interventie, o expertiza tehnica de specialitate, un studiu topografic si un studiu geotehnic. Investitia vizeaza protejarea infrastructurii si a gospodariilor invecinate prin refacerea drumurilor pe o lungime totala de circa 150 metri. Alunecarile de teren au lungimi cuprinse intre 25 si 60 metri si diferente de nivel intre linia de desprindere si baza versantului cuprinse intre 30 si 40 metri.
Proiectul a fost depus la Ministerul Mediului si al Padurilor, cu numarul de intregistrare 54822/11.10.2010 si la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului nr. 77106/08.11.2010, dar fara niciun rezultat pana acum. In perioada urmatoare, din cauza inrautatirii vremii, exista pericolul ca alunecarile de teren sa se extinda, iar cele aproape 40 gospodarii sa ramana total izolate, rupte de lume si sa nu poata ajunge la ele nici ambulanta, nici pompierii, nici fortele de interventie in caz de urgenta.
Avand in vedere cele prezentate, va solicitam sprijin pentru ca proiectul depus de Primaria Mosoaia sa primeasca finantare, iar investitia sa poata fi demarata pentru a preintampina un eventual dezastru natural, care se poate solda cu victime omenesti si pagube materiale insemnate. Cu siguranta sca oamenii afectati vor aprecia implicarea domniei voastre”.

Deputat PSD, Mircea Gheorghe DRAGHICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.