Poluare accidentala la Ciuresti-Icoana

   Poluare accidentala la Ciuresti-Icoana
Poluare accidentala la Ciuresti-Icoana

O poluare accidentala cu produse petroliere provenite de la o conducta de transport titei apartinand OMV Petrom a avut loc, de curand, in comuna Icoana. Avaria s-a produs la o conducta de titei de la Parcul 1 la Parcul 4 Ciuresti.
Incidentul a fost anuntat de catre SC OMV PETROM SA -Zona de Productie III Muntenia Vest- Sector 07 Ciuresti. Potrivit comisarilor Comisariatului Judetean ai Garzii Nationale de Mediu Olt cauza o reprezinta o spartura la conducta de titei intr-o zona in care se desfasoara lucrari de amenajare a digurilor de protectie, de-a lungul raului Vedea, executate de firme contractate de Primaria comunei Icoana.

In urma acestor lucrari s-a atins si o conducta de titei care a dus la fisurarea acesteia. Urmarea, peste 250 de metri de teren au fost afectate de produsele petroliere deversate. Masurile impuse de comisarii de la Garda de Mediu Olt au presupus oprirea pomparii si ecologizarea zonei, atributii ce au picat in sarcina Petrom.

„Pentru stoparea fenomenului s-a oprit pomparea si s-a izolat zona afectata. S-a remediat avaria la conducta de transport titei. S-a impus masura cu privire la remedierea suprafetei de teren afectate de scurgerea de titei si apa sarata”, a precizat comisarul sef Gheorghe Neacsa, seful Garzii de Mediu Olt.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente