Poluare cu produse petroliere in Portul Drobeta Turnu Severin

O pata de petrol s-a intins vineri pe o lungime de circa doi kilometri, in zona Portului Drobeta Turnu Severin. Drobeta Turnu Severin

Primii care au sesizat prezenta petei pe luciul Dunarii, in jurul orei 10,15, au fost politistii de frontiera si marinari care isi desfasoara activitatea pe nava baza Cerna, la cateva sute de metri de sediul Capitaniei Dr. Tr. Severin.

Incidentul nu este primul de acest gen, cel putin o data pe an in zona portului severinean inregistrandu-se astfel de poluari. In unele situatii, produsele petroliere au fost deversate in Dunare prin reteaua de canalizare a Dunarii, iar aici un rol important in depistarea agentului poluator l-a avut SECOM, furnizorul de servicii apa-canal.

In cele mai multe cazuri, insa, produsele petroliere sunt deversate in Dunare de navale aflate in tranzit, care, pentru a nu mai plati taxele care se percep in port pentru curatarea santinelor, prefera sa arunce apele reziduale in fluviu. In niciun astfel de caz autoritatile din Mehedinti nu au putut trage la raspundere vinovatul.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,209FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente