Poluarea cauzeaza tot mai multe alergii

0
493

Exista legaturi stranse intre poluarea provenita din trafic si alergiile dobandite in copilarie, sustin cercetatorii germani. Specialistii romani sunt de acord cu ei si trag un semnal de alarma: atmosfera bogata in dioxid de carbon si cresterea temperaturii la nivel global cresc riscul aparitiei diferitelor alergii.

Potrivit cercetatorilor germani, riscul de a dezvolta astm, eczeme sau alte alergii este cu 50% mai mare in cazul copiilor care traiesc la o distanta de 50 de metri de o strada aglomerata, comparativ cu cei care stau la un kilometru departare.

„Rinita si conjunctivita sunt primele mucoase care iau contact cu alergenul. Incepe lacramare importanta, stranuturi in salve, rinoree apoasa”, a declarat Adriana Tudose, alergolog Spitalul N. Malaxa.

Specialistii romani recomanda sa evitam pe cat posibil zonelor poluante. Mai ales copiii trebuie tinuti cat mai departe, pentru ca altfel, risca sa sufere tulburari.

„Isi pierde atentia, sunt modificari de comportament, doreste mai mult sa lipseasca de la ore sau din contra perioadele de joaca sunt mai mici, doreste sa stea mai mult in casa, se poate izola”, a mai precizat Adriana Tudose.

Pentru a scapa de poluare, parintii prefera sa stea cat mai mult cu cei mici in parcuri.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.