Poluarea produsa de epavele You Xiu si Paris, tinuta sub control

Poluarea produsa de epavele You Xiu si Paris, tinuta sub control
Poluarea produsa de epavele You Xiu si Paris, tinuta sub control

Reprezentantii Comandamentul Operativ pentru Depoluare Marina au continuat sambata si dumunica operatiunile de identificare a sursei de poluare cu hidrocarburi in apropierea capatului digului de larg, in zona in care s-au scufundat in anul 1995 navele Paris si You Xiu.

Din cauza vremii nefavorabile operatiunile de filmare subacvatica si cele de montare a barajului antipoluant nu au fost posibilie, sambata, 12.07.2014, motiv pentru care au fost reluate duminica, 13.07.2014. Astazi, 13.07.2014, la ora 16.00 reprezentantii Agentiei Romane de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare (ARSVOM) au finalizat operatiunea de pozitionare si fixare a barajului plutitor pentru prevenirea poluarii. De asemenea, scanfandrii (ARSVOM) au reusit finalizarea inspectiei subacvatice la epava PARIS fara a fi descoperite indicii de poluare recenta. Totodata, salupele (ARSVOM) nu au mai semnalat urme de irizatii in zona monitorizata si nici in zonele din apropiere.

In continuare zona unde au fost semnalate irizatiile de hidrocarburi va fi monitorizata in permanenta pentru a se putea interveni in cel mai scurt timp, daca situatia o va impune.

Reamintim ca, in noaptea de 4 spre 5 ianuarie 1995, din cauza esuarii in digul de nord al Portului Constanta navele Paris, sub pavilion Malta, si You Xiu, sub pavilion Hong Kong s-au scufundat. In momentul scufundarii, in tancurile de combustibil ale navelor existau, conform evidentelor de la bordul navelor, 236 tone pacura si 11 tone motorina (nava PARIS) si 437 tone pacura, 40 tone ulei si 17 tone motorina (nava YOU XIU).
In luna octombrie 2009 a aparut pentru prima data o poluare determinata de fisuri in tancurile navei Paris, oprita prin interventia scafandrilor ARSVOM, care au efectuat o lucrare subacvatica de cimentare a fisurilor.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente