Ponta lasă pădurile la Ministerul Mediului. Preşedintele PC ceruse transferarea acestora la Agricultură
Ponta lasa padurile la Ministerul Mediului. Presedintele PC ceruse transferarea acestora la Agricultura

Premierul desemnat, Victor Ponta a declarat, in aceasta dupa-amiaza, ca in urma unor discutii cu organizatiile non-guvernamentale de mediu, a decis sa nu mai transfere Padurile de la ministerul Mediului la Ministerul Agriculturii.

“Stiti ca sunt foarte sensibil asupra a ceea ce spun organizatiile din zona mediului si am revenit asupra deciziei de a transfera de la portofoliul Mediului la portofoliul Agriculturii zona padurilor. Padurile raman la Mediu, mi-au explicat cei de la ONG-uri si am inteles de ce trebuie sa fie acolo si de ce, din punct de vedere european, aceasta este solutia”, a spus Ponta.

Ministerul desemnat pentru Agricultura, Daniel Constantin, declarase ieri ca a solicitat ca Padurile sa treaca de la Ministerul Mediului la Ministerul Agriculturii deoarece “asa este normal” si ca a primit sprijinul tuturor de la PSD, PNL si PC.

“Padurile s-au intors acolo unde le este locul, la Ministerul Agriculturii, si vizeaza pe de o parte punerea in valoare a potentialului agricol pe care il are Romania”, a afirmat Constantin.

El a mai spus ca prioritatile Guvernului vor fi prezentate de premier, dar ca el a solicitat ca Agentia de cadastru sa treaca la Ministerul Agriculturii pentru a se face comasarea terenurilor agricole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here