Campanie pentru stoparea declinului populatiilor de albine prin plantarea unor suprafete cat mai largi cu flori

Campanie pentru stoparea declinului populatiilor de albine prin plantarea unor suprafete cat mai largi cu flori

Una dintre solutiile pentru a stopa declinul populatiilor de albine, fenomen care ii ingrijoreaza din ce in ce mai mult pe apicultorii si comerciantii de produse apicole din Europa de Vest, este plantarea unor suprafete cat mai largi cu flori.

Acesta a fost si scopul campaniei “Bees love Organic” (albinele iubesc ce e organic) initiate, ca parte a programului Nature & More, de comerciantul olandez de produse organice, Eosta, informeaza Fruitnet.

In cadrul campaniei s-au distribuit 400000 de saculeti cu seminte de plante “prietenoase” cu albinele.

Lansata in aprilie, campania a avut drept rezultat semanarea a 120 de milioane de seminte in intregul spatiu al Europei Occidentale, incluzand tari precum Germania, Austria, Franta, Marea Britanie si, bineinteles Olanda.

In Olanda evenimentul cheie s-a numit “Bee Cycle Path”, pentru ca a reunit cateva sute de persoane care in cursul unui traseu de 1000 de kilometri parcursi cu bicicleta au plantat in drumul lor semintele de flori.

Desi initiata de o companie privata, campania Nature & More a fost sprijinita de un grup consistent de organizatii nonguvernamentale din toate tarile in care aceasta s-a desfasurat precum Bionext si Bee Foundation in Olanda, Stiftung Blühende Landschaft in Germania sau Youth Initiative Program in Suedia.

Populatiile de albine din Europa sunt afectate de varroasis si CCD (Colony Colapse Disorder) «boli» care conduc la scaderea numarului de familii si implicit a cantitatii de miere obisnuite sporind pierderile inregistrate de apicultori si contribuind la scumpirea mierii produse in Europa.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente