Predica eco a mitropolitului la procesiunea de Rusalii

Predica eco a mitropolitului la procesiunea de Rusalii
Predica eco a mitropolitului la procesiunea de Rusalii

Aproximativ 2.000 de persoane au participat la procesiune de Rusalii organizata si in acest an in centrul Clujului. In predica premergatoare, mitropolitul a facut cateva remarci cu caracter ecologic, atragand atentia pe de o parte asupra faptului ca adeseori oamenii nu respecta suficient mediul, natura, care este “darul lui Dumnezeu”, iar pe de alta ca fiecare ar trebui sa aiba o responsabilitate fata de urmasi.

Mitropolitul a pornit trimiterile ecologice din predica sa de la un cuvant al cunoscutului teolog Dumitru Staniloaie, potrivit caruia natura reprezinta darul lui Dumnezeu.

“Observam mizerii la marginea drumurilor, la marginea raurilor si acest lucru arata ca nu respectam darul lui Dumnezeu. Cei care problematizeaza se preocupa de ecologism; acest lucru ar trebui sa ne preocupe si pe noi, sa ne gandim ce le lasam urmasilor”, a punctat mitropolitul Clujului, Andrei Andreicut, in predica premergatoare procesiunii de Rusalii, desfasurate in centrul Clujului.

Mitropolitul a subliniat ca rugaciunile de la Rusalii accentueaza faptul ca Dumnezeu restaureaza intrega faptura si ii va invia pe oameni.

La procesiune au luat parte aproximativ 2.000 de persoane, intre care aproximativ 100 de preoti si diaconi, numerosi clujeni privind de pe margine parcursul multimii.

Procesiunea a urmat traseul Piata Avram Iancu – Bulevardul 21 Decembrie – Piata Unirii – Eroilor – Piata Avram Iancu si a fost precedata de Vecernia plecarii genunchilor, numita astfel deoarece in trecut, intre Pasti si Rusalii nu se ingenunchea, acesta fiind momentul cand crestinii ingenuncheau din nou.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente