Schimbarile climatice, legate de bombele nucleare

0
589
Ce se va petrece cu vremea în 2013. "Impactul va fi devastator asupra planetei"
Schimbarile climatice, legate de bombele nucleare
Schimbarile climatice, legate de bombele nucleare

Planeta incepe sa acumuleze temperatura la o rata echivalenta cu patru bombe nucleare de la Hiroshima pe secunda, si totul este din vina noastra, spun oamenii de stiinta din domeniul climatic.

Uraganul Katrina si super-furtuna Sandy sunt doar doua din exemplele care arata cat de extrema va ajunge vremea, spuneau oamenii de stiinta la Summit-ul Climatului din Australia.

Oamenii emit, acum, mai mult dioxid de carbon, in atmosfera, decat au facut-o in oricare alt timp din istorie, spune John Cook, specialist in comunicatii climatice la Institutul Global de Schimbari Climatice din Universitatea Queensland.

“Toate aceste gaze pe care noi le eliberam in atmosfera sunt echivalente cu acumularea caldurii de la 4 bombe nucleare asemeni celei de la Hiroshima care explodeaza in fiecare secunda. Acum ganditi-va la ce efect ar avea asta daca vom continua procesul timp de cateva decenii”, a spus Cook.

Intr-un discurs pe care acesta l-a tinut in Sidney, ieri, Cook a spus ca 90% din incalzirea globala merge in oceane, care, in momentul de fata, actioneaza ca un termometru, alaturi de schimbarile din pamant, gheata si speciile de animale.

Distributia de copaci se schimba catre zonele mai racoroase, precum polii sau muntii, iar speciile de animale raspund la incalzirea globala imperechiandu-se in fiecare an mult mai devreme. “Acest lucru se intampla, nu pentru ca animelele devin nerabdatoare, ci pentru ca sezoanele de imperechere se schimba”, a mai spus omul de stiinta.

Numai in ianuarie, in Australia au fost doborate 120 de recorduri climatice, inclusiv cea mai claduroasa luna si cea mai calduroasa zi. Pe harta climatica au fost adaugate noi culori pentru a arata temperaturile care sunt mai mari de 50 si 54 de grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.