Saptamana europeana a energiei durabile 2013 – 24/06/2013

Târgul Interna?ional RoEnergy se va desf??ura la Timi?oara în perioada 5-7 noiembrie 2013
Saptamana europeana a energiei durabile 2013 - 24/06/2013
Saptamana europeana a energiei durabile 2013 – 24/06/2013

In perioada 24-28 iunie, in cadrul Saptamanii europene a energiei durabile 2013, asociatii, intreprinderi, centre de cercetare, organizatii neguvernamentale si autoritati locale isi prezinta proiectele de promovare a energiei durabile.

Romania participa la Saptamana energiei durabile din acest an cu o serie de manifestari organizate de asociatii, universitati si intreprinderi private. Potrivit site-ului oficial dedicat evenimentelor care marcheaza aceasta saptamana (www.eusew.eu), Asociatia Romana pentru Promovarea Eficientei Energetice (ARPEE) si Asociatia pentru Politici Energetice din Romania (APER) organizeaza conferinta „Caldura in Romania”. Reprezentanti ai institutiilor oficiale si experti in domeniu vor discuta pe tema perspectivelor existente in Romania pentru acest sector.

De asemenea, reprezentanti ai administratiei publice, intreprinderilor, universitatilor si ONG-urilor sunt invitati sa participe, la data de 27 iunie, la cea de-a 4-a sesiune a Grupului de Lucru Interorganizational creat in cadrul proiectului „Imbunatatirea eficientei energetice in gospodariile cu venituri reduse si comunitatile din Romania”, finantat prin Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare si Fondul global pentru mediu. Vor fi dezbatute posibilitatile de integrare a conceptului de „saracie energetica” in politica administratiei publice, la nivel national si local.

La Bruxelles, vor fi acordate premii initiativelor inovatoare in domeniul energiei durabile. Printre nominalizati se numara Bristol Power Co-op  din Regatul Unit, o companie de electricitate detinuta si administrata de propriii membri.

Vor avea loc, de asemenea, o serie de conferinte  pe teme ca stocarea energiei, sistemele de contorizare inteligenta a energiei electrice si combustibilii alternativi.

Pentru 2020, UE si-a fixat obiective ambitioase in domeniul energetic, ca parte a strategiei sale pentru crestere economica si ocuparea fortei de munca. In cei 7 ani care au mai ramas pana atunci, emisiile de gaze cu efect de sera ar trebui sa scada cu 20% fata de nivelul din 1990, 20% din energia utilizata ar trebui sa provina din surse regenerabile, iar eficienta energetica ar trebui sa inregistreze o crestere de 20%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *