Prefectul Capitalei vrea sa lichideze mafia fierului vechi

Noul prefect al Capitalei, Catalin Deaconescu, si-a asumat ieri, pentru o zi, functia de director al ziarului „Gardianul”. Acesta a condus sedinta de sumar a redactiei, implicandu-se la fiecare subiect prezentat de catre sefii de sectie.

In privinta scandalului legat in jurul locuintelor sociale de lux, gestionate de catre primarul Capitalei, Adriean Videanu, prefectul a concluzionat: „Consider ca subiectul mentionat este foarte important si trebuie vazuta legalitatea acestei achizitii, incepand cu selectia de oferte si precontractul…Astept si eu sa vad cine se muta in aceste blocuri si daca procesul in sine este transparent. In locul primarului as propune Consiliului General o licitatie in care primaria sa vina cu un teren, cu toate utilitatile, iar una din zecile de mari firme dezvoltatoare de proiecte imobiliare sa vina cu investitia, urmand sa stabilim cat din fondul locativ dezvoltat ne-ar reveni pentru cazurile sociale”. Totodata, in cadrul sedintei de sumar, prefectul a supus atentiei principalele obiective pe care le urmareste institutia. Printre acestea, verificarea centrelor de colectare a fierului vechi si asigurarea transparentei in atribuirea fiondului locativ din Capitala sunt prioritare.

In privinta transportului maxi-taxi interurban, prefectul considera ca acesta este prost gestionat de catre firmele ale caror autorizatii au fost acordate de catre Prefectura. „Trebuie sa modificam legislatia, in sensul ca aceste mijloace de transport trebuie sa asigure conditii de maxima siguranta. „Din pacate nu exista o strategie a dezvoltarii transportului in comun pe rutele sub-urbane. Nici nu mai pomenesc de evaziunea fiscala care se practica. Insa nu putem sa avem o zona metropolitana decat dupa rezolvarea problemei transportului in comun. Numai dupa rezolvarea transportului in comun”, a afirmat prefectul.

Sursa: Gardianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *