Prefectura a decis: Hotararea Consiliului Local Oradea privind cainii fara stapan este perfect legala

0
348
Parteneriat între primăria Ramnicul Valcea şi asociaţiile de protecţie a animalelor
Prefectura a decis: Hotararea Consiliului Local Oradea privind cainii fara stapan este perfect legala

Prefectul Claudiu Pop si sefa Serviciului Juridic al Prefecturii, Alice Lupes, au anuntat marti ca au semnat de legalitate pe Hotararea Consiliului Local Oradea privind cainii fara stapan.

„S-a constatat ca Hotararea de Consiliu respecta intru totul OG 227/2002, prevazand posibilitatea eutanasierii cainilor fara stapan care nu sunt revendicati intr-o anumita perioada de timp”, a spus prefectul, raspunzand intrebarii unui jurnalist.

Claudiu Pop a specificat ca acordarea avizului de legalitate a avut loc, totusi, dupa ce Prefectura a solicitat Consiliului Local „clarificari” privind termenul in care oradenii pot revendica un caine pentru ca acesta sa nu fie eutanasiat, iar municipalitatea a precizat ca acest termen este de 7 zile.

Mai mult, a adaugat sefa Serviciului Juridic al Prefecturii, Hotararea Consiliului Local Oradea este mai ingaduitoare decat legea, intrucat prevede solutia eutanasierii ca ultima dintre cele posibile si, in plus, permite iubitorilor de caini si asa-numita adoptie la distanta. „Oradenii care vor sa adopte un caine, adica sa nu fie eutanasiat, dar nu au unde sa-l tina, il pot tine in continuare la adapost, suportand contravaloarea intretinerii lui”, a aratat Alice Lupes.

Cu toate ca juristii din subordinea sa si-au spus punctul de vedere, prefectul Claudiu Pop a adaugat ca oradenii care s-au aratat nemultumiti de Hotararea Consiliului Local au posibilitatea s-o atace in justitie, precizand, pe de alta parte, ca in ceea ce il priveste nu crede ca acestia vor avea castig de cauza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.