Premiera: Elevii de la Liceul cu Program Sportiv Braila au luat lectii de mediu in Turcia

15 braileni, pentru prima data la un Summit International.
Turcia a fost locul in care peste 300 de persoane din 17 tari s-au intalnit la Summit-ul cu tema „Reducerea Dezastrelor si schimbarile climatice”. Romania a fost prezenta prin delegatia LPS Braila.

Summit-ul International al Tinerilor privind Dezastrele Naturale s-a tinut anul acesta in Turcia, in perioada 23 – 29 august. Romania a participat pentru prima data la acest eveniment. 15 elevi din Braila, de la Liceul cu Program Sportiv, insotiti de Liliana Canciu, profesor de geografie si Oana Morgan, profesor de limba engleza, s-au numarat printre cei peste 300 de participanti din 17 tari.

Tema din acest an a fost „Reducerea Dezastrelor si schimbarile climatice”. Din partea Inspectoratului Scolar Braila a participat inspector scolar Catalin Canciu.

Experienta inedita

„Copiii au avut astfel ocazia sa invete, prin comunicare si colaborare cu prietenii la nivel mondial, importanta vietii omenesti si cum sa faca fata dezastrelor naturale. Summit-ul a reprezentat consolidarea legaturilor de prietenie intre elevi din tari diferite. Elevii au comunicat numai in limba engleza pe tot parcursul evenimentului”, a precizat profesorul Liliana Canciu.

Anul viitor brailenii sunt invitati in Taiwan, iar profesorii au inceput sa faca demersuri pentru a gasi un sponsor, transportul pana acolo fiind costisitor. Anul acesta parintii au platit transportul din buzunar, Braila fiind singura participanta fara sponsor.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *