Presa italiana: Gunoaiele din Napoli sfarsesc la groapa Glina

0
460
Presa italiana: Gunoaiele din Napoli sfarsesc la groapa Glina
Presa italiana: Gunoaiele din Napoli sfarsesc la groapa Glina

Clanul mafiot Camorra din Napoli transporta deseurile care au invadat orasul din sudul Italiei la groapa de gunoi „Ochiul Boului” din Glina pe banii administratiei locale, ai guvernului Berlusconi si ai Uniunii Europene, potrivit unei anchete facute de saptamanalul italian „L’Espresso” si publicata astazi.

Clanul Camorra duce pe ascuns gunoaiele de la Napoli in Romania, au dezvaluit jurnalistii italieni in ancheta care este deschidere de ziar, preluata de Agerpres. Vapoarele pline ajung la Constanta, cu destinatia finala Popesti – Leordeni, unde vor fi incinerate la groapa de gunoi „Ochiul Boului”. Potrivit saptamanalului, in spatele societatilor romanesti care se ocupa de topirea deseurilor sunt membrii clanului italian.

Problema incinerarii deseurilor in Romania, chiar si a celor ilegale, a intrat in vizorul Interpol-ului, cu toate ca politia romana a negat deschiderea unei anchete legate de acest subiect. „Oficial, nu exista anchete cu privire la traficul de deseuri intre Italia si Romania. Daca la voi toata lumea se suspecteaza, noi ne bazam pe fapte”, au raspuns politistii romani jurnalistilor de la „L’Espresso”. Cu toate astea, articolul precizeaza ca politia a confirmat neoficial ca a intrat in alerta dupa interventia jurnalistilor italieni.

Saptamanalul mai precizeaza ca, nu intamplator, zece mafioti periculosi au fost arestati in Romania in ultimii cinci ani: Francesco Schiavone, Mariano Pascale, Ignazio Nicodemo, Vincenzo Spoto si altii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.