Presedintele Parlamentului European avertizeaza in legatura cu "o explozie sociala" in Europa
Presedintele Parlamentului European avertizeaza in legatura cu "o explozie sociala" in Europa

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a avertizat in legatura cu ‘o explozie sociala in Europa’, pe fondul unui val de nemultumire in Spania, afectata grav de criza economica, informeaza AFP, preluand un interviu aparut sambata in cotidianul german Bild.

‘Manifestatiile din Spania arata ca exista riscul unei explozii sociale din cauza ratei ridicate a somajului in randul tinerilor din Europa’, a afirmat Martin Schulz pentru Bild. El a pledat totodata pentru punerea rapida in aplicare ‘a unor noi programe europene pentru crearea mai multor locuri de munca pentru aceasta generatie’.

Martin Schulz a subliniat ca situatia din Spania nu este comparabila cu cea din Grecia: ‘tara are baze industriale solide si o administratie publica bine organizata’, a adaugat social-democratul german.

Spania a anuntat vineri noi previziuni economice sumbre, cu o continuare a recesiunii in 2013 si o rata a somajului mult mai ridicata decat era prevazut, in timp ce tara se confrunta cu o panica a pietelor si o neliniste sociala fara precedent. Sute de mii de spanioli au iesit pe strazi joi, semn al unei revolte populare crescande fata de un guvern care nu are nicio marja de manevra pentru a redresa economia tarii, scrie Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here