Patru hectare de pădure din Munţii Călimani sunt cuprinse de un incendiu
Incendiul izbucnit in Bucegi s-a extins, fiind vizibil din statiunile de pe Valea Prahovei

Incendiul izbucnit in urma cu peste 48 de ore intr-o zona izolata, greu accesibila, din Masivul Bucegi s-a extins si este vizibil din statiunile de pe Valea Prahovei, 25 de voluntari urmand sa intervina, duminica, in incercarea de a stinge focul, informeaza Mediafax.

Potrivit primarului din Busteni, Emanoil Savin, 25 de voluntari din zona vor incerca sa urce cu masini de teren, duminica dimineata, fiecare masina urmand sa fie incarcata cu 200 de litri de apa.

Seful Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, a declarat ca zona unde se manifesta incendiul este una foarte abrupta, iar drumul de pe Platoul Bucegi unde urca masinile si pana in zona focarului se parcurge in trei ore.

El a precizat ca in zona incendiului se poate interveni eventual cu un elicopter si ca in opnia sa este exclus ca incendiul sa se extinda pana in Busteni, care este cea mai apropiata localitate de zona incendiului.

Un incendiu de vegetatie a izbucnit, joi, in urma unui trasnet, in Masivul Bucegi, la o altitudine de 1700 de metri, pe un teren care apartine Casei Regale si care este administrat de Romsilva, flacarile cuprinzand vegetatie alpina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here