WWF retrage regelui Spaniei titlul de presedinte de onoare, dupa ce aceste a participat la o vanatoare de elefanti

WWF renunta la postul de presedinte de onoare pe care il ocupa regele Spaniei

Organizatia WWF Spania a eliminat din statutul sau presedintia de onoare pe care o ocupa regele Juan Carlos de Burbon, dupa ce monarhul spaniol a participat acum cateva luni la o vanatoare de elefanti in Botswana, informeaza sambata agentia EFE.

Partenerii acestei organizatii au adoptat decizia cu 94 la suta din voturi favorabile, la o adunare extraordinara desfasurata cu usile inchise la Gradina Botanica din Madrid. WWF Spania a informat, intr-un comunicat, ca 226 de parteneri au votat pentru si 13 impotriva, un singur vot a fost anulat si au existat cinci abtineri.

Partenerii au fost nevoiti sa dezbata si sa voteze cu privire la propunerea de suprimare a articolului 6 din statuturile sociale, in care se arata ca ‘Majestatea sa, regele Juan Carlos al Spaniei, este presedinte fondator si de onoare al asociatiei’.

In comunicatul organizatiei se mai arata ca adunarea a avut loc dupa controversele suscitate de participarea regelui la vanatoarea din Botswana si dupa valul de nemultumire perceput inauntrul si in afara Spaniei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente