Presiuni si jocuri de culise pentru 11 fonduri de vanatoare

0
333
Presiuni si jocuri de culise pentru 11 fonduri de vanatoare
Presiuni si jocuri de culise pentru 11 fonduri de vanatoare

Oameni de afaceri puternici din Bucuresti vor sa puna mana pe fondurile de vanatoare din Arges, care urmeaza sa fie scoase la licitatie
Forfota mare in randul posesorilor de asociatii de vanatoare. Intr-un viitor apropiat se va da drumul la licitatiile organizate pentru 11 fonduri de vanatoare aflate pe raza judetului Arges, iar interesele sunt multe. Oameni de afaceri puternici si-au manifestat dorinta de a pune mana macar pe o parte din ele, daca nu pe toate, inca din anul 2008. Iar acest aspect pare sa se fi rasfrant intr-un mod negativ asupra sefului AJVPS Arges, Constantin Istratescu.
Fondurile se afla in nordul judetului
In momentul de fata se stie doar atat: Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pesca-rilor Sportivi din Arges va scoate la licitatie un numar de 11 fonduri de vanatoare situate in partea de nord a judetului. Constantin Istratescu, directorul AJVPS, nu poate aprecia valoarea acestora, insa a facut cunoscut faptul ca totalul de 17 fonduri, adica atat cat a preluat asociatia in ultimii ani,
s-a ridicat la valoarea de 53.000 de euro. Pentru a nu da nastere la noi conflicte pe aceasta tema, subiectul va ramane tabu pana ce se va anunta data oficiala a organizarii licitatiilor. S-a facut cunoscut doar atat: domeniile de vanatoare se afla in Pitesti, Curtea de Arges si Campulung.
Au vrut sa le scoata la licitatie inainte de vreme
In cercul proprietarilor de fonduri de vanatoare, se cunoaste destul de bine faptul ca aceste licitatii se organizeaza o data la zece ani, insa Istratescu dezvaluie faptul ca altii au vrut ca domeniile sa fie scoase la vanzare cu mult mai devreme. Coincidenta sau nu, in urma cu trei ani la AJVPS si-a facut aparitia Corpul de Control al mi-nistrului de resort care a constatat ca asociatia nu administreaza asa cum trebuie un numar de 12 fonduri de vanatoare. Urmarea? Respectivele domenii trebuiau scoase la licitatie. Acest lucru nu s-a intamplat pentru ca AJVPS Arges a reactionat in instanta, unde a si castigat procesul, chiar daca a ajuns pana la Inalta Curte de Casatie si Justitie. „In urma analizei nu s-a dispus scoaterea domeniilor de vanatoare la licitatie. Dar controalele nu s-au oprit atunci! Si anul trecut au venit sa verifice modul de adminis-trare a trei fonduri de vanatoare. Nici atunci nu au gasit nimic. Desi s-a spus ca este vorba despre sesizari anonime, eu stiu foarte bine cine este in spatele lor…”.
Cine administreaza domeniile de vanatoare…
La licitatiile care vor avea loc anul acesta, sunt asteptati sa se inscrie atat asociatiile care detin deja fonduri in Arges, cat si oameni de afaceri cu renume de la Bucuresti. Reamintim ca in momentul de fata, domeniile de vanatoare care se afla pe raza judetului Arges sunt in administrarea AJVPS Arges, a Directiei Silvice, Asociatia Hunter Grup, Asociatia Diana, Cerbul, Soimul care este din Bucuresti, si Plaisor Domnesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.