Teleorman: finantare nerambursabila pentru reducerea poluarii cu nitrati

0
345
Peste 80% din teritoriul Romaniei, la limita incarcaturii cu nitrati
Peste 80% din teritoriul Romaniei, la limita incarcaturii cu nitrati
Teleorman: finantare nerambursabila pentru reducerea poluarii cu nitrati

Consiliul Judetean Teleorman s-a asociat cu Consiliul Local Gratia pentru implementarea proiectului „Controlul integrat al poluarii cu nutrienti”, finantat in cea mai mare parte din fonduri de la Banca Mondiala.

Vicepresedintele CJ Teleorman, Ilie Balan, a declarat luni ca la Gratia se va realiza o platforma de depozitare si gospodarire a gunoiului de grajd si a deseurilor menajere, comuna fiind singura din judet selectionata de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile ca zona vulnerabila la poluarea cu nitrati.

Obiectivul principal al proiectului il reprezinta reducerea deversarii de nutrienti in corpurile de apa si schimbarea comportamentului populatiei. De aceea, CJ Teleorman si Consiliul Local Gratia vor demara actiuni de ecologizare la gospodariile satenilor, vor promova bunele practici agricole si vor constientiza fermierii si populatia in general privind necesitatea managementului gunoiului de grajd. Potrivit sursei citate, din valoarea totala a proiectului, de 328.500 de euro, fondurile nerambursabile depasesc 311.000 de euro, contributia financiara a CJ Teleorman fiind de peste 14.600 de euro, iar a Consiliului Local Gratia de circa 2.400 de euro. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.