Prima cladire 100% ecologica

Sediul organizatiei World Wide Fund for Nature din Olanda este prima cladire din lume cu zero emisii de carbon.
Cladirea a fost terminata in octombrie 2006 si este considerata prima cladire din lume care nu emite gaze cu efect de sera.
cladirea WWF
Cladirea are un sistem natural de ventilatie, iar in exterior este acoperita de panouri solare care genereaza electricitate si apa calda. Tavanul contine mici tuburi de sticla ce permit circulatia apei asigurand astfel incalzirea din timpul iernii si racorirea pe timp de vara.

Toate materialele utilizate au fost intai verificate pentru a nu avea un impact negativ asupra mediului.

Thomas Rau, arhitectul sef al acestui proiect a prezentat principalele puncte pentru care sediul WWF este 100 % ecologic :

” In primul rand nu utilizeaza combustibil clasic deloc. Folosim ceea ce avem. Pastram caldura emisa de oameni si masinarii. Sistemul de racire se bazeaza pe apa pe care apoi o utilizam la toalete. Recastigam caldura aerului inainte de epuizarea lui. Depozitam caldura in pamant. Regeneram energia solara prin retele etc.”

Mai mult, cladirea detine un generator de caldura si electricitate pentru situatii de urgenta ce functioneaza pe baza de ulei de in, primul sistem de acest gen din lume, declara Thomas Rau.

Sediul este un mediu prietenos si cu animalele. Astfel, acoperisul permite pasarilor sa-si formeze cuiburi, iar subsolul este un mediu primitor pentru lilieci.

Sursa: Construct Ireland

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,167FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente