Prima ecologizare in cadrul proiectului Omul REinverzeste locul!

Prima ecologizare in cadrul proiectului Omul REinverzeste locul!
Prima ecologizare in cadrul proiectului Omul REinverzeste locul!

Sambata, 24 august au demarat actiunile pro natura in cadrul proiectului Omul REinverzeste locul!, desfasurat de Asociatia Salvati Dunarea si Delta, in parteneriat cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, sprijinit de Ministerul Educatiei Nationale si sustinut de Dorna.

Astfel, Asociatia pentru Dezvoltare Durabila si Promovarea Turismului Bihor – ADDEPT a amenajat un loc de picnic pe Valea Iadului, in locul numit Podul lui Herghel. La actiune au participat 40 de voluntari si a fost colectata peste o tona de deseuri usoare.

Valea Iadului, o renumita zona turistica din judetul Bihor (si locul unui binecunoscut izvor de apa potabila pentru locuitorii judetului), a revenit la viata cu sprijinul comunitatii locale, al voluntarilor asociatiei Addept si a Primariei comunei Bulz. Participantii actiunii au curatat zona, s-au amplasat containere pentru deseuri, s-au amenajat patru vetre de foc si au fost montate panouri cu mesaje de constientizare privind necesitatea pastrarii mediului curat. De asemenea, a fost amenajat un loc de parcare si a fost montat un foisor, acesta reprezentand contributia Primariei Bulz, in cadrul proiectului.

Proiectul a primit finantare in valoare de 1000 EU in cadrul programului Omul REinverzeste locul! si a fost selectat de public si de personalul asociatilor partenere in urma unui proces on-line de votare.

Inscrierile pentru concursul Omul REinverzeste locul! continua pana pe data de 31 octombrie. In cadrul proiectului, vor fi sprijinite 20 de activitati de igienizare si amenajare a unui spatiu verde important pentru comunitate care, din diverse motive, s-a degradat si isi asteapta o a doua sansa. Cei care vor reusi sa convinga prin determinare si plan de organizare vor fi desemnati castigatori si vor primi materiale necesare implementarii proiectului, in valoare de 1.000 EU.

Inscrierea proiectelor se va putea face prin intermediul aplicatiei Omul REinverzeste locul! (disponibila pe pagina de Facebook The RE Concept si prin aplicatia de mobil Green Touch, disponibila gratuit in App Store si Google Play.

Printre obiectivele proiectului se numara: dezvoltarea unui comportament prietenos cu mediul in randul copiilor, popularizarea colectarii selective si stimularea comunitatilor locale in realizarea activitatilor de mediu si advocacy, dar si promovarea Asociatiilor de Dezvoltare Intercomunitara din domeniul gestionarii deseurilor in comunitatile locale, prin implicarea lor in proiectele desemnate castigatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *