Primaria Botosani a castigat trofeul „Primaria Verde”

  0
  346
  Botosani
  Botosani

  Primaria Municipiului Botosani a castigat in cadrul Galei Premiilor Revistei Infomediu Europa Trofeul „Primaria Verde” pentru initierea unui proiect in domeniul protectiei mediului in anul 2010. Primaria Botosani a fost nominalizata la categoria „Primaria Verde” alaturi de alte 4 primarii precum Primaria Municipiului Roman, Primaria Sectorului 2 Bucuresti, Primaria Orasului Titu, Primaria Municipiului Tulcea.
  Primaria Botosani a primit premiul si trofeul pentru initierea proiectului „Plan Integrat de Dezvoltare Urbana” in cadrul carora vor fi reabilitate parcurile Junior, Primariei, Sucevei si Tineretului. In prezent, municipiul Botosani detine una din cele mai mari suprafete de spatiu verde pe cap de locuitor.

  Tot in domeniul protectiei mediului municipalitatea a mai derulat o serie de proiecte care au contat in acordarea acestui premiu important cum ar fi „Reabilitare, modernizare si extindere gradina publica Mihai Eminescu”, „Reabilitare Parc Curcubeului” precum si „Reabilitare, modernizare si extindere Parc Spitalul de Recuperare Sfintul Gheorghe”. De asemenea, in cadrul Programului „Casa Verde” a fost implementat un sistem pentru alimentarea cu energie termica prin energie neconventionala la caminul Indagro si Scoala nr.9 din cartierul Tulbureni.

  „Proiectele de la Botosani primesc confirmarea in timp de la diverse foruri, iar strategia de la Botosani, gindirea proiectelor, gasesc si un raspuns din partea celor care pot si vor sa aprecieze lucrul acesta. Acest premiu este o recunoastere a muncii pe care o depunem”, a declarat primarul Catalin Flutur. Premiul acesta vine dupa ce recent primarul a fost nominalizat ca europeanul lunii octombrie de catre revista „Buletin de Europa”, publicatie editata de Reprezentanta Romana a Comisiei Europene.

  Gala Premiilor Revistei Infomediu Europa s-a aflat in acest an la cea de-a IV-a editie, devenind un eveniment cu traditie care urmareste premierea si promovarea persoanelor, initiativelor, proiectelor si organizatiilor cu impact semnificativ in protectia mediului. Publicatia este singura revista din Romania membra a European Environmental Press.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.