Proiect de mediu de 44 de milioane de euro implementat in municipiul Botosani

1
470
Programul ,,Casa Verde” Reluat În Cara? Severin
Attila Korodi: Doresc ca programul „Casa verde” să reînceapă
Proiect de mediu de 44 de milioane de euro implementat in municipiul Botosani

Primaria municipiului Botosani va implementa, incepand de anul viitor, un proiect de mediu in valoare de aproximativ 44 de milioane de euro, care urmareste reabilitarea sistemului de producere a energiei termice, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur. Potrivit acestuia, proiectul care va fi implementat de societatea comerciala Modern Calor este cel mai mare proiect de mediu gestionat vreodata de autoritatile din Botosani.
Finantarea proiectului va fi asigurata prin Programul Operational Sectorial de Mediu al Uniunii Europene. Potrivit primarului, Primaria municipiului Botosani a obtinut, in 2010, Premiul ‘Primaria Verde’, pentru proiectele de mediu finantate din Fondul de Mediu.

Institutia a primit acest premiu in cadrul Galelor Premiilor Revistei ‘Infomediu Europa’, pentru initierea proiectului ‘Plan Integrat de Dezvoltare Urbana’, in cadrul caruia vor fi reabilitate parcurile Junior, Primariei, Sucevei si Tineretului. ‘In prezent, municipiul Botosani detine una dintre cele mai mari suprafete de spatiu verde pe cap de locuitor’, a afirmat Flutur.

Tot in domeniul protectiei mediului, municipalitatea a mai derulat o serie de proiecte care au contat in acordarea acestui premiu important cum ar fi ‘Reabilitare, modernizare si extindere gradina publica Mihai Eminescu’, ‘Reabilitare Parc Curcubeului’ precum si ‘Reabilitare, modernizare si extindere Parc Spitalul de Recuperare Sfintul Gheorghe’. De asemenea, in cadrul Programului ‘Casa Verde’ a fost implementat un sistem pentru alimentarea cu energie termica prin energie neconventionala la caminul Indagro si Scoala nr.9 din cartierul Tulbureni. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.