Primaria Capitalei va participa la Campania Earth Hour si va stinge lumina la sediul institutiei, timp de o ora

Primaria Capitalei va participa la Campania Earth Hour si va stinge lumina la sediul institutiei, timp de o ora

Primaria Capitalei va participa la Campania Earth Hour si va stinge lumina la sediul institutiei, timp de o ora, sambata, in intervalul 20.30-21-30.

Municipalitatea, prin Directia de Mediu, sustine si in acest an campania Earth Hour si ii indeamna pe locuitorii Capitalei sa stinga luminile si sa decupleze echipamentele electronice aflate in stand-by, maine, intre orele 20.30 si 21.30.

Cu acest prilej, Primaria Capitalei organizeaza o expozitie de desene realizate de elevi ai Scolii nr. 2 “Sf. Maria”, cu tema ”Ora Pamantului”, in holul Hotelului Howard Johnson.

Mai mult, in perioada 12-30 martie, Directia de Mediu din cadrul PMB a derulat activitati de promovare a evenimentului in opt unitati de invatamant, punand la dispozitia elevilor informatii referitoare la importanta reducerii consumului de energie electrica si protejarea resurselor.

Totodata, pentru a spijini cel mai important eveniment ecologic international al anului si pentru a promova un mijloc de transport alternativ, durabil si nepoluant, Directia de Mediu a pus la dispozitia Hotelului Howard Johnson un numar de zece biciclete pe durata desfasurarii manifestarii.

In acest an, 41 de orase din Romania sarbatoresc Earth Hour. In toate cele 41 de orase, municipalitatile vor intrerupe iluminatul institutiilor publice si al cladirilor emblematice si vor promova ideea stingerii luminilor in randul institutiilor private, incurajand, totodata, cetatenii, sa repete acest gest simbolic in locuintele lor.

In Bucuresti vor stinge luminile, in mod symbolic, Palatul Parlamentului, Ateneul Roman, Opera Nationala, Biblioteca Centrala Universitara, Biblioteca Nationala, Primaria Municipiului Bucuresti, alaturi de zeci de sedii de companii si institutii.

Ora Pamantului se desfasoara anual la nivel mondial si isi propune sa determine factorii de decizie guvernamentali sa recurga la masuri ferme pentru stoparea fenomenului de incalzire global.

In ultimii cinci ani, milioane de oameni, institutii si companii din 5.200 de orase din 135 de tari au stins luminile timp de o ora, marcand astfel Earth Hour, cel mai mare eveniment de mediu din istorie.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente