Primaria Cluj, amendata cu 35.000 lei pentru depozitari de deseuri in zona cursurilor de apa

0
570
Soroca: Economisirea apei începe de la salubrizare
Primaria Cluj, amendata cu 35.000 lei pentru depozitari de deseuri in zona cursurilor de apa

Primaria Cluj-Napoca a fost amendata cu 35.000 de lei de Administratia Bazinala de Apa Somes-Tisa. Astfel, in urma unor controale au fost gasite depozite de deseuri in zona unor cursuri de apa din municipiu. Mai mult, s-a constatat si lipsa de panouri care sa interzica aruncarea gunoaielor.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Administratia Bazinala de Apa Somes-Tisa, s-a constatat in urma unui control „o situatie necorespunzatoare” pe cursurile de apa raul Nadas, Valea Chintaului si paraiele Popii, Tiganilor si Popesti, toate din Cluj-Napoca.

„Administratia Bazinala de Apa Somes-Tisa a verificat, joi, starea de salubrizare a cursurilor de apa din municipiul Cluj-Napoca si din localitatile Floresti, Gilau, Maguri-Racatau si Marisel, fiind identificate depozite de deseuri provenite din constructii, deseuri menajere si pet-uri. La nivelul municipilui Cluj-Napoca, zonele critice identificate cu ocazia altor controale se mentin, fapt pentru care constatam o situatie necorespunzatoare pe cursurile de apa raul Nadas, Valea Chintaului si paraiele Popii, Tiganilor si Popesti. De asemenea, nu au fost montate panouri de avertizare pentru interzicerea depozitarii deseurilor. Pentru aceste nereguli constatate, Primaria Cluj-Napoca a fost amendata cu 35.000 lei, in conformitate cu prevederile Legii Apelor”, se arata in comunicat.

Reprezentantii Administratiei Bazinala de Apa Somes-Tisa sustin ca au fost sanctionate cu avertismant si primariile din comunele Floresti si Gilau. „Autoritatile publice locale au fost atentionate sa ia masuri imediate, care vizeaza desfiintarea depozitelor necontrolate, organizarea serviciului public de salubritate si pe zonele adiacente cursurilor de apa, montarea placutelor-panourilor de avertizare pentru interzicerea depozitarii deseurilor, elaborarea programelor proprii de igienizare, precum si constientizarea agentilor economici si a cetatenilor de efectul negativ al depozitarii necontrolate a deseurilor si informarea acestora privind locurile organizate pentru depozitare. Autoritatile publice locale sunt direct responsabile de gestionarea regimului deseurilor la nivelul localitatilor”, se mai arata in comunicat.

Actiunile de verificare ale cursurilor de apa vor fi reluate periodic de reprezentantii Inspectiei Teritoriale a Apelor si ai Sistemului de Gospodarire a Apelor Cluj, din cadrul Administratiei Bazinala de Apa Somes-Tisa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.