Primele imagini de la deponeul de la Ghizela: cel mai mare proiect ecologic din Banat

Primele imagini de la deponeul de la Ghizela: cel mai mare proiect ecologic din Banat

Lucrarile la groapa de gunoi de peste 30 de milioane de euro a judetului Timis sunt in plina desfasurare. In paralel se reface drumul de acces. Santierul este insa pazit cu strictete de muncitori. Primele deseuri vor fi depuse in primavara anului viitor.

Groapa ecologica a fost un subiect extreme de controversat. Aceasta ar fi trebuit terminata in urma cu doi ani. Primele probleme au aparut insa la stabilirea locatiei, mai apoi au fost pierdute finantarile, iar in ultima faza licitatiile de construire au fost contestate. Intr-un final, s-a decis ca deponeul se face la Ghizela, iar lucrarea a fost adjudecata de firma Confort, patronata de „regele asfaltului din Banat”, Georgica Cornu.

Santierul a fost deschis la inceputul acestui an, iar acum se fac lucrari la drumurile de acces. S-a construit un drum nou, care este centura localitatii Sanovita, si se lucreaza la drumul care face legatura intre Sanovita si DN 6. „E bine ca se face. Au unde sa duca gunoiul. S-a asfaltat si drumul, a spus Ionel Laichici, unul dintre localnicii din Sanovita. Autoritatile sustin ca in aceasta perioada se organizeaza licitatia pentru operator, vor incepe testele, iar cel tarziu in aprilie 2011 se pot depune gunoaiele la Ghizela. Asta nu inseamna ca lucrarea va fi gata in intregime, fiind inaugurata o parte a proiectului, cat sa poata fi dat in folosinta.

Deponeul, pazit cu sfintenie

Locatia unde va functiona noul deponeu este imprejmuita cu gard si sarma ghimpata, iar armata de paznici nu lasa sa intre nici macar musca. „Nu aveti voie sa fotografiati nici din drum. Este proprietate privata”, a spus unul dintre muncitorii dotati cu aparat foto pentru a imortaliza orice miscare suspecta. „Eu sunt consilier local si stiu cum e. Nu are voie sa intre nimeni”, a spus si Danut Laichici, paznic al obiectivului. Din afara, deponeul arata ca o adevarata fabrica moderna, avand statii de sortare, unde gunoaiele vor fi selectate si trimise spre reciclare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *