Primii fermieri amendati pentru incendii in Hunedoara

Primii fermieri amendati pentru incendii in Hunedoara

Primii fermieri care au dat foc miristilor si au lasat focul necontrolat au fost miercuri sanctionati pentru fapta lor. 11 oameni au primit amenzi din aceasta cauza, pentru ca peste 2.600 de hectare de pasuni si paduri au ars in cateva zile.

Pompierii hunedoreni au aplicat 11 sanctiuni fermierilor care au utilizat focul deschis in scopul igienizarii terenurilor. Noua amenzi au fost aplicate proprietarilor de terenuri din zona Brad, una in zona Hateg si o alta in Hunedoara.

„Valoarea fiecarei sanctiuni contraventionale este de 1.000 de lei. Fermierii sanctionati au fost prinsi in flagrant sau au recunoscut, in momentul apelarii numarului unic de urgenta 112, ca sunt autorii arderii scapate de sub control”, spune Viorel Demean, comandant ISU Hunedoara.

Tot miercuri o casa de vacanta si o magazie situate la marginea municipiului Deva au luat foc din cauza unui incendiu de vegetatie scapat de sub control.

Pentru lichidarea incendiului au intervenit doua echipaje de pompieri de la Detasamentul din Deva cu autospeciale de lucru cu apa si spuma. Echipele de interventie au reusit stingerea incendiului, in aproximativ o jumatate de ora, stopand extinderea arderii la alte locuinte aflate in apropiere.

De la inceputul acestei luni, pompierii hunedoreni au intervenit pentru lichidarea a 448 incendii de vegetatie uscata ce s-au manifestat pe aproximativ 2.619 hectare, dintre care mai bine de 450 de hectare sunt litiera de padure.

Pentru descurajarea fenomenului de folosire a focului deschis, in scopul igienizarii terenurilor, se organizeza patrule mixte formate din pompieri, reprezentanti ai ocoalelor silvice si ai primariilor, care vor aplica sanctiuni cuprinse intre 1.000 si 2.500 de lei fermierilor care utilizeaza acest procedeu. Patrulele vor actiona pe raza localitatilor Deva, Hunedoara, Orastie.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente